Podgorički odbori SNP nude dva kandidata: Hoće Jokovića ili Ivanovića na čelu partije

Dragoslav Šćekić naveo je da bi Joković mogao da objedini partiju i vrati je na stari put
242 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Milić, Branko Ivanović, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Branko Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2017. 17:54h

Tri mjesna odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada predložilo je za novog lidera partije predsjednika Karate saveza Crne Gore Vladimira Jokovića i predsjednika podgoričkog odbora partije Dragana Ivanovića.

To je odlučeno na sjednici mjesnih odbora Tološi, Vranići i 1. maj, koja je održana u nedjelju.

Jokovićevu kandidaturu podržao je i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je, kako je kazao, radi jedinstva u partiji odustao od kandidature. On je ocjenio da je Joković kandidat koji bi mogao da objedini SNP i vrati ga na stari put. Šćekić je uz Aleksandra Damjanovića predvodnik dijela SNP-a koji je tražio smjenu dosadašnjeg predsjednika Srđana Milića.

Joković je član Glavnog odbora SNP-a iz Plužina.

Kongres SNP-a, na kome treba da bude izabran nasljednik Milića zakazan je za 13. avgust u Podgorici.

“SNP Tološa se posebno zahvalio svome bivšem predsjedniku Srđanu Miliću za sve što je uradio za SNP Crne Gore, za članstvo i za građane Crne Gore. Od njega tražimo da kao poslanik i dalje ljudski, pametno i pošteno, kao i do sada, zastupa svoje članstvo i građane Crne Gore”, navodi se u saopštenju koje su u ime mjesnih odbora potpisali Zoran Marinović, Danilo Brnović i Dragan Bulatović.

Sa sastanka je upućen zahtjev funkcionerima SNP-a da ne istupaju pojedinačno u medijima i da ne obavljaju posao portparola partije jer to, kako su istakli, ne jača već slabi partiju.

Na sjednici u nedjelju odbori su jednoglasno donijeli odluku da delegati na Kongresu 13. avgusta budu Branović, Bulatović, Savo Ražnjatović, Bato Zlatičanin, Kristina Kastratović, Ivan Radulović, Radoš Vujadinović, Željko Grujičić i po funkciji, kao član Glavnog odbora Rašo Nikić. Za članove Glavnog odbora, osim Nikića, imenovani su Dragan Braunović, Rajko Andrijašević, Danijela Pavićević, Rada Čagorović, Radoljub Janković, Slađana Kaluđerović, Slobo Roganović, Miloš Rajković, Vesko Vlahović i Dragan Bulatović, a predloženi su Snežana Jonica, Milić i Vesko Marković.

Milić je podnio ostavku na mjesto predsjednika SNP-a 25. maja.

Bonus video: