Pogledajte fotografije sa Fejsbuk protesta

Cilj skupa je bio da pozove odgovorne ljude sa vrha vlasti da podnesu ostavke, među njima i novog premijera Igora Lukšića.
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 18:48h

Protest Fejsbuk grupe građana koji je počeo u 18.30 završio je šetnjom, oko 200 demonstrana koji su došli do zgradi Pobjede i Televizije Crne Gore, uzvikujući parole protiv vlasti.

Na protestu Fejsbuk grupe, profesor Milan Popović je nosio transparent sa porukom “Milo Đukanović je najodgovorniji za deportaciju 1992 godine”.

Na ostalim transparentima koji su nosili građani pisalo je “ TV Bastilja, ne dijelite nas”, “premijer marioneta Đukanovića, ne može da se bori sa siromaštvom”, “hoćemo promjene, ovako se više ne može” , “ ostavke”, “ Lukšić potrčko” .

Cilj skupa je bio da pozove odgovorne ljude sa vrha vlasti da podnesu ostavke, među njima i novog premijera Igora Lukšića, jer su oni, kako kažu protestanti, krivi za glad i siromaštvo u Crnoj Gori.

Demonstranti su prošetali i do Vrhovnog državnog tužilaštva gdje je vođa grupe, Robert Velašević, zatražio ostavku vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić.

"Ranka Čarapić nema moralni kredibilitet da bude vrhovni državni tužilac, tražimo da neopozivo podnese ostavku", kazao je Velašević.

"Mi želimo slobodne medije"

Šetnja je nastavljena do uprave policije, gdje se Robert Velašević obratio skupu i zatražio smjenu Veljovića, za kojega je rekao da pripada mafijaškoj gardi.

"Večeras je 40 odsto glasača DPS-a na skupu i nadam se da će ih sljedeći put biti još više, jer nas je ovaj režim prevario"

Ispred Agencije za nacionalnu bezbjednost, učesnici skupa su zatražili da novi šef te agencije "raščisti svoje kolege koji su stekli milionsku imovinu". Ispred zgrade Pobjede Robert Velašević se obratio skupu:

"Poručujem im da nas ne dijele jer smo mi slobodni građani Crne Gore. Mi želimo slobodne medije koji ne štite kriminal."

Ispred zgrade RTCG Velašević je naglasio da "Vojičić prima platu 4.000 eura" i da je televizija zbog takvih ljudi u gubitku milion i dvjesta eura. Pozvao je direktoricu Radojku Rutović da podnese ostavku.

Na kraju protesta Robert Velašević je kazao da je veoma zadovoljan skupom, obzirom da nijesu imali finansijsku ili bilo kakvu drugu podršku. Naglasio je da iza njih ne stoji nijedan politički lider ili politička partija, da su svi političari koji su prisustvovali skupu "samo obični građani koji su podržali skup".

Šetnji su se pridružili mnogi čelnici Pokreta za promjene, među njima i lider Nebojša Medojević, čelnik socijalističke narodne partije Zoran Lakušević, slobodni intelektualci i studenti.

"Večeras je 40 odsto glasača DPS-a na skupu i nadam se da će ih sljedeći put biti još više, jer nas je ovaj režim prevario", rekao je jedan od učesnika šetnje.

Sljedeći skup je najavljen za nekoliko dana.

Galerija

Bonus video: