Popović: Opština Kotor u teškoj političkoj situaciji, nema vlasti, a ni plata

Njegova partija za danas je najavila pres konferenciju na ovu temu, nakon što se niko nije oglašavao poslije događaja krajem aprila kada je smijenjen gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokrate)
2208 pregleda 13 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.05.2019. 08:17h

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović pozvao je koalicione partnere u Kotoru, ali i partije koje su dio vlasti u toj opštini, da učine nešto da bi se obezbjedilo njeno funkcionisanje.

“Hitno se moraju naći rješenja za izlazak iz začaranog kruga kako bi se spasio grad koji je uveliko ušao u turističku sezonu sa desetinama hiljada izletničkih turista svakodnevno, ali i oko 700 zaposlenih u Opštini i javnim preduzećima koji ne primaju plate, nema ih ko potpisati...”, rekao je Popović juče “Vijestima”.

Njegova partija za danas je najavila pres konferenciju na ovu temu, nakon što se niko nije oglašavao poslije događaja krajem aprila kada je smijenjen gradonačelnik Vladimir Jokić (Demokrate).

Jokiću je izglasano nepovjerenje glasovima 18 odbornika SDP-a, DPS-a, SD-a, HGI i LP, uz obrazloženje da je u postupanju kršio zakone.

Pred Upravnim sudom je Jokićeva tužba zbog nezakonite smjene.

Popović je juče ocijenio da je “Opština Kotor u najtežoj političkoj situaciji u posljednjih 30 godina od uvođenja višestranačja”.

“Lokalna vlast ne postoji, razriješeni su ili podnijeli ostavke gotovo svi lokalni funkcioneri: predsjednik, potpredsjednici, glavni administrator Opštine, sekretari sekretarijata, direktori najznačajnijih javnih preduzeća...”, rekao je on.

Na pitanje da li je eventualno razgovarao sa kolegama iz koalicije na državnom nivou, lider LP je odgovorio odrečno:

“Zvaničnih razgovora u okviru lokalne opozicije u Kotoru, koja čini vlast na državnom nivou nije bilo. LP očekuje da DPS koji ima najviše odbornika,12 od 33, ali i DF sa 5, Demokrate 4, sazovu sastanak na kome bi se hitno pokušao raspetljati kotorski politički Gordijev čvor. Koliko znam on je do sada nedoživljen u Crnoj Gori, ali ni šire”, rekao je Popović.

Popović: Vlada mora hitno da reaguje

“Najodgovornije su kotorske parlamentarne partije koje moraju staviti interes Opštine iznad partijskih, ako nema dogovora o novoj većini odlukom o skraćenju mandata i raspisivanju vanrednih lokalnih izbora, što je na veoma dugom štapu, teško da se mogu zakonski održati prije septembra. Vlada mora hitno da reaguje, do tada, jer su se stekli svi zakonski uslovi za imenovanje Odbora povjerenika, napominjem nije usvojen budžet Opštine za 2019, a krajnji rok bio 31. 3. 2019”, rekao je Popović

Bonus video: