Potpara: Sjednici sam prisustvovao da obrazložim da Perović i Jokić imaju pravo na nadoknade

Potpara je ocijenio da su Demokrate nastavile sa svojim podmetanjima "pošto su svojim frustracijama i kompleksima napravili razdor u Kotoru, to su ponovili i na državnom nivou i time obesmislili trud kompletne opozicije"
2739 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Predsjednik kotorskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Vladimir Potpara saopštio je da je prisustvovao sjednici Odbora za izbor i imenovanje kako bi obrazložio da Dragica Perović i Vladimir Jokič imaju pravo na tražene nadoknade i da je glasao za njihove zahtjeve.

"Da preciziramo, ako je Jokić nezakonito smijenjen, zasto je uputio zahtjev za isplatu 12 ličnih dohodaka, što je i bio razlog mog odlaska na tu sjednicu. To je ujedno i jedina sjednica Odbora za izbor i imenovanje u ovom sazivu kojoj sam prisustvovao, sa namjerom da obrazložim da Jokić i gđa Perović imaju pravo na traženu nadoknadu i glasao za njihove zahtjeve. Ako je to bila loša namjera prema opozicionim kolegama onda prihvatam krivicu. Zbog čega je nastala greška u zapisniku, gdje stoji da sam bio uzdržan kod zahtjeva Dragice Perović, ne mogu sa sigurnošću da kazem ali ću tražiti da se ispravi jer svi prisutni dobro znaju kako sam glasao. Ima li logike da podržim zahtjev Jokića, a kod zahtjeva Dragice Perovic budem uzdržan", saopštio je u svom reagovanju Potpara.

Potpara je ocijenio da su Demokrate nastavile sa svojim podmetanjima "pošto su svojim frustracijama i kompleksima napravili razdor u Kotoru, to su ponovili i na državnom nivou i time obesmislili trud kompletne opozicije".

"'Podjele a ne pobjede' i dalje je ostala parola Demokrata, novopečenih koalicionih partnera DPS-a, koji na najprizemniji način žele nanijeti političku štetu DF-u", dodao je on.

"Predali su vlast u Kotoru a za to žele okriviti nekog drugog, pa im je kriv čas Ranko Krivokapić, cas Vlado Potpara i Andrija Mandić, a ko će biti sledeći vjerovatno ćemo saznati narednih dana. Istina je da je vlast u Kotoru, voljom Demokrata, srušena zbog jednog pilona i bove za privez što većeg broja brodova. Dakle, novac je bio jedan od glavnih razloga zašto su Demokrate predale vlast DPS-u", kazao je u svom reagovanju Potpara.

Ocijenio je da samo Demokrate i "njihova mržnja prema DF-u, njegovim liderima i ostalima u opoziciji" mogla u ovaj "slučaj" umiješati i Andriju Mandića, koji kako tvrdi Potpara, nije uticao na njegovu odluku "već nije ni znao da sam prisustvovao ovoj sjednici".

"Ako gospoda iz Demokrata smatraju da Vladimir Jokić nije trebao da uputi zahtjev za isplatu 12 ličnih dohodaka trebali su ga u tome spriječiti i time bi pomogli meni da ne napravim ovako 'krupnu grešku'. U ovom slučaju važi ona 'ne učini dobro da te zlo ne snađe', a laži kojima se u kontinuitetu služe Demokrate dovele su ih do situacije u kojoj se sada nalaze, da su u koaliciji sa DPS i da ih članstvo masovno napušta", zaključuje u svom reagovanju predsjednik kotorskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Vladimir Potpara.

Bonus video: