"Potvrđena odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i SAD"

"Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti", kazali su iz Ministarstva odbrane
729 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa jednog od sastanaka, Foto: Ministarstvo odbrane
Detalj sa jednog od sastanaka, Foto: Ministarstvo odbrane

Tokom odvojenih susreta ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića sa američkim predstavnicima na marginama Bezbjednosnog foruma u Varšavi potvrđena je odlična i sveobuhvatna odbrambena saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Bošković je razgovarao sa direktorom Penn Biden Centra za diplomatiju i globalno djelovanje Majklom Karpenterom i Džonom Garamendijem, članom Predstavničkog Doma SAD-a.

"Izraženo je zadovoljstvo aktuelnom dinamikom razvoja bilateralne saradnje, sa posebnim akcentom na domene sajber odbrane, modernizacije crnogorskog odbrambenog sektora, školovanja i zajedničkih obuka, kao i doprinosa sistemu kolektivne bezbjednosti", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Bošković je imao je i bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Piterom Sijartom i tom prilikom naglasio da Crna Gora veoma cijeni podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi Crne Gore.

"Crna Gora nastaviti aktivno i odlučno da sprovodi reforme na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji", kazao je Bošković.

Bonus video: