Radinović: Čelnici Ministarstva odbrane još jednom pokazali da ne prezaju ni od čega

"Zaposleni u resoru Predraga Boškovića, čini se, nisu čuli za demokratiju, slobodu medija, poštovanje novinarske profesije i pravo javnosti da zna"
1402 pregleda 3 komentar(a)
Radinović, Foto: SNP
Radinović, Foto: SNP

Čelnici Ministarstva odbrane Crne Gore pokazali su još jednom da ne prezaju ni od čega u razračunavanju sa onima koji im nisu po volji, saopštila je danas Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru Socijalističke narodne partije (SNP).

"Umjesto da odgovore na opravdan bijes i ogorčenje javnosti zbog odluke o gradnji vojnog poligona na Sinjajevini, ova državna institucija juče je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavila pitanja novinara iz dnevne novine "Dan", koja se odnose baš na pomenutu temu, uz prateći tekst "No comment". Zaposleni u resoru Predraga Boškovića, čini se, nisu čuli za demokratiju, slobodu medija, poštovanje novinarske profesije i pravo javnosti da zna. Vrlo je moguće da su, zahvaljujući svom šefu, koji je i predsjednik Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, obezbijedili krov nad glavom, pa ovakav odnos prema novinarima i građanima ne iznenađuje jer lojalnost nadređenima dužni su da demonstriraju na svaki način. Samo, moramo ih podsjetiti da su tu privilegiju, koju većina nas običnih smrtnika može samo da sanja, dobili upravo zahvaljujući građanima", istakla je Radinović.

Ona je dodala da o neophodnosti poboljšanja medijskog ambijenta u Crnoj Gori godinama unazad govore i najviši zvaničnici Evropske unije.

"Međutim, ti glasovi do pojedinih još nisu doprli. Gospodo iz Ministarstva odbrane, pravo novinara je da pitaju, a vaša obaveza da odgovorite na pitanja, bez obzira koliko vam se činila glupa, nesuvisla, nekorektna ili čak maliciozna. To je azbuka svakog zrelog demokratskog društva, kakvo i mi želimo da postanemo. Iz tog razloga očekujemo od nadležnih iz Ministarstva odbrane da prestanu da se rugaju poslenicima javne riječi, da sporni post povuku sa svoje FB stranice i upute izvinjenje redakciji lista Dan", zaključila je Radinović.

Bonus video: