Radnička partija pozvala sve da dođu na Trojčidanski sabor

Smatramo da je naša moralna obaveza da stanemo u zaštitu naših vjekovnih svetinja, jer je u ovom momentu, Mitropolija crnogorsko-primorska naša prva ali i posljednja linija odbrane, kazao je Janko Vučinić
2234 pregleda 9 komentar(a)
Radnička partija, Foto: Radnička partija
Radnička partija, Foto: Radnička partija
Ažurirano: 13.06.2019. 18:14h

Radnička partija je pozvale članove, simpatizare i građane Crne Gore da svi u subotu, 15. juna, dođu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici na Trojičindanski sabor i podrže Mitropolita i sveštenstvo.

“Smatramo da je naša moralna obaveza da stanemo u zaštitu naših vjekovnih svetinja, jer je u ovom momentu, Mitropolija crnogorsko-primorska naša prva ali i posljednja linija odbrane. Takođe, želimo da istaknemo da će Radnička partija koja djeluje u jednoj multi-etničkoj sredini, kakva je Crna Gora, biti spremna da uvijek stane u odbranu svih drugih svetinja i bogomolja, ne samo pravoslavnih, a to je jedini način da kao podneblje u kojem bitiše više različtih nacija, pokažemo da čovjek čovjeku ne smije biti vuk već brat”, poručio je predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić.

Kako je istakao crkva je uvijek okupljala i pozivala narod na pomirenje, a Mitropolit je, kako je kazao Vučinić, pozvao sve vjernike da se “saberu za Trojičin dan i pokažu da nema razlike između Srba i Crnogoraca, da je Mitropolija crnogorsko-primorska naša zajednička i jedina crkva”.

“Nakon tri decenije vladavine DPS-a, Crna Gora i njeni građani su ostali ogoljeni u svakom smislu, uništeno je, opljačkano i privatizovano sve što nas je hranilo i održavalo u životu, ostalo je još samo ono najsvetije i jedino što je ostalo neukaljano a to je naša crkva, vjekovni temelj naše duhovnosti. Imajući u vidu da kod današnjeg režima ne postoji ni krst ni polumjesec, već isključivo vjeruju u euro u njihovom džepu i na njihovim računima, smatramo da mi kao građani ne smijemo dozvoliti da nam tajkuni pretvaraju naše svetinje u monete za potkusurivanje sa svjetskim moćnicima”, poručio je Vučinić.

Prema njegovim riječima Zakon o slobodi vjeroispovijesti je poziv za progon Mitropolije i pljačku njene imovine i taj zakon nema veze sa regulisanjem slobode vjere nego je samo “pokriće za hajdučiju i otimačinu hramova i ostale imovine Srpske pravoslavne crkve”.

Bonus video: