Radunović: Režim nije kažnjavao batinaše, možda ima namjeru da se opet bavi sličnim zlodjelom

„24. oktobar ne samo što je bitan dan da nas sve podsjeti na užasnu torturu koju smo preživjeli od vlasti u Crnoj Gori, već je to i jedna opomena da takvo nešto ne smije nikad više da se desi“, kazao je Radunović na konferenciji za novinare
30 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: DF
Slaven Radunović, Foto: DF
Ažurirano: 23.10.2017. 14:22h

Demokratski front (DF) obilježiće sjutra protestnim maršom dvije godine od protesta, a 24. oktobar 2015. godine opomena je da tako nešto više nikad ne smije da se desi, poručeno iz tog saveza.

Funkcioner DF-a, Slaven Radunović, rekao je da je protestni marš zamišljen tako da se prilikom obilaska ulica koje je, kako je kazao, obilježila policijska tortura, okupljenima obrate građani koji su žrtve i svjedoci svega što se tih dana dešavalo.

Protestni marš počeće okupljanjem u 19 sati kod spomenika kralju Nikoli preko puta Skupštine Crne Gore.

„24. oktobar ne samo što je bitan dan da nas sve podsjeti na užasnu torturu koju smo preživjeli od vlasti u Crnoj Gori, već je to i jedna opomena da takvo nešto ne smije nikad više da se desi“, kazao je Radunović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, mnogi su ostali nekažnjeni i to je velika bruka za Crnu Goru.

„Sjutra je prava prilika da iskažemo protest protiv režima koji je samom činjenicom da nije kažnjavao batinaše poslao poruku da ima možda namjeru opet nekad da se bavi sličnim zlodjelom“, kazao je Radunović.

Nikola Bajčetić iz DF-a ocijenio je da je 24. oktobar bitan za Crnu Goru, jer, kako je kazao, od tog dana ništa više nije isto u Crnoj Gori.„Taj dan je proizveo političku krizu u Crnoj Gori koja je kulminirala 16. oktobra prošle godine i koja traje i dan danas“, naveo je on.

Nikola Jovanović saopštio je da je protest prijavljen u skladu sa zakonom.

On je pozvao sve, kako je rekao, slobodnomisleće građane da im se pridruže.

„Bez obzira na to što je DF formalno organizator ovog okupljanja, želimo da pozovemo i ostale opozicione političke partije da nam se priključe sjutra veče na protestnom okupljanju, kao i sve članove tih partija, da tog dana budemo zajedno, kao što smo bili i 24. oktobra“, naveo je Jovanović.

Bonus video: