Rakočević: Povratak u parlament dobar osnov za dalje dogovore

Rakočević je rekao da raduje najava Demokrata da će učestvovati u radu Odbora za izborno zakonodavstvo
1037 pregleda 2 komentar(a)
Rakočević, Foto: DPS
Rakočević, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) povratak posljednjeg dijela opozicije u parlament doživljava kao pobjedu svoje politike i veliki korak ka konačnom dogovoru svih političkih subjekata za izbore naredne godine, saopštio je poslanik te stranke, Nikola Rakočević.

On je kazao da se, nakon tri godine brojnih poziva DPS-a i njenih koalicionih partnera da opozicija prekine bojkot, posljednji dio opozicije vratio u parlament.

„To doživljavamo kao pobjedu naše politike međutim i više od toga, to doživljavamo kao veliki korak ka konačnom dogovoru svih političkih subjekata za ono što nas čeka naredne godine“, naveo je Rakočević u izjavi za medije.

Kako je rekao, raduje najava Demokrata da će učestvovati u radu Odbora za izborno zakonodavstvo.

Rakočević je dodao da se nadaju da će se i ostatak opozicije pozitivno odnijeti prema pozivu vladajuće većine i doći u Odbor, u kojem su, kako je rekao, uradili veliki posao.

„Važno je da opozicija prevaziđe međusobne animozitete i komplekse koje ima u odnosu na DPS i da se pridruži odgovornom i predanom radu na unaprjeđenju izbornog ambijenta“, istakao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, odluka i kriterijumi, ali i forma suštinski je ostala nepromijenjena i sada je važno da se predano radi i usvajaju preporuke ODHR-a, OEBS-a i Evropske komisije.

Rakočević je rekao da se u DPS-u nadaju da će opozicija naći demokratske snage i kapaciteta da zanemari lažne informacije i formu, već da se posvete suštini.

„Suštini je da unaprijedimo izborno zakonodavstvo i da naredne godine nema niko alibi za izborni poraz, a isto tako da nema nikakve sumnje u izbornu pobjedu vladajuće većine, u koju ne sumnjamo“, zaključio je Rakočević.

Bonus video: