SD: SDP nastavlja sa obmanjivanjem

"Klasična neistina je konstatacija da “Posebno je porazna činjenica da predsjednik Skupštine i SD Ivan Brajović nema baš nikakvog političkog autoriteta da ovaj naš prijedlog, za koji se navodno zalaže, stavi na dnevni red Skupštine kojom predsjedava”. Naime, 20. decembra prošle godine saziv za sjednicu Skupštine, koji je potpisao upravo predsjednik Skupštine, predlaže se da na dnevni red bude upravo Predlog Rezolucije o očuvanju aeroroma", saopštili su iz SD
2139 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 06.03.2020. 16:19h

Socijaldemokrate (SD) saopštili su da nisu istinite optužbe predsjednice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović-Stanković da Rezolucija o zaštiti Aerodroma, koju ta partija predlaže već četiri mjeseca, ne može ni da se nađe na dnevnom redu parlamenta voljom prevashodno predsjednika Skupštine Ivana Brajovića.

"Klasična neistina je konstatacija da “Posebno je porazna činjenica da predsjednik Skupštine i SD Ivan Brajović nema baš nikakvog političkog autoriteta da ovaj naš prijedlog, za koji se navodno zalaže, stavi na dnevni red Skupštine kojom predsjedava”. Naime, 20. decembra prošle godine saziv za sjednicu Skupštine, koji je potpisao upravo predsjednik Skupštine, predlaže se da na dnevni red bude upravo Predlog Rezolucije o očuvanju aeroroma", saopštili su iz SD.

Oni dodaju da iz SDP pokušavaju da obmane građane neistinama.

"Nevjerovatno je koliko predstavnici lutajuće partije, u narodu prepoznate kao S(tranke) D(emagoga) i P(opulista), obmanjuju građane sa klasičnim neistinama. Nakon što smo činjenično demantovali njihovu prekjučerašnju neistinu i pokazali da smo glasali da se raspravlja o aerodromima na sjednici Skupštine koja je održana na Cetinju, oni nastavljaju u prepoznatljivom obmanjivačkom maniru. Poslednju neistinu je, nažalost, potpisala predsjednica navedene partije", navodi se u saopštenju SD", navodi se u saopštenju SD.

Oni su dodali da se ne radi o “Rezoluciji o zaštiti Aerodroma”, kako je naziva Vuksanović-Stanković, nego Rezolucija o očuvanju aerodroma.

"Što bi narod rekao, svaka im je istina ovakva. Ponavljamo, svima je kristalno jasno jasno da su Socijaldemokrate jedina partija koja se na ozbiljan, stručan i argumentovan način sve vrijeme od javne rasprave u avgustu 2018. godine bavila pitanjem potrebe daljeg unapređenja performansi aerodroma i činjenično ukazivala na manjkavosti koncesionog modela i koja je ponudila konkretan model da aerodromi, kojima upravlja država, sami uzmu kredit bez državnih garancija i da shodno neophodnom poboljšanju poslovnih performansi ostvaruju na stotine i stotine miliona profita u narednih trideset godina. I to nijesmo radili kao što to neki sad rade zbog mučnih pokušaja da dostignu cenzus u Tivtu, nego zato što tu priču principijelno zagovaramo još od aprila 2003. godine, od preuzimanja Aerodroma na upravljanje od strane države, kada su Aerodromi u Podgorici i Tivtu, nakon višegodišnjih pregovora, preuzeti od srbijanske kompanije JAT i postali vlasništvo Vlade Crne Gore", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: