SDP: Kad je uzimao penziju, Popović nije bio diskriminisan

Popović ocijenio da je aktuelni režim, Srbima poslao jasnu poruku da nastavlja s politikom diskriminacije i zastrašivanja.
140 pregleda 0 komentar(a)
predrag popovic, peco, Foto: Vesko Belojević
predrag popovic, peco, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.03.2011. 20:34h

Šef Medijskog pula Socijaldemokratske partije Mirko Stanić podsjetio je da je predsjednik NS Predrag Popović uzeo državljanstvo Srbije potpisujući dokument kojim potvrđuje da je Srbija njegova matična država i da će joj biti lojalan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) prošle nedjelje pokrenulo je postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva Popoviću, jer je on kazao da ne želi da se odrekne srpskog.

“Revnosno je ispoštovao sve članove crnogorskog zakona kojim je zatražio nacionalnu poslaničku penziju (a koji je u međuvremenu proglašen neustavnim) i tada se nije pozivao na diskriminaciju ni on ni njegove stranačke kolege”

“Želeći da pokaže kako je iznad zakona i da za njega ne treba da važe zakoni države Crne Gore obavijestio je MUP da je uzeo državljanstvo Srbije i zatražio da se otpočne procedura oduzimanja državljanstva Crne Gore”, rekao je Stanić.

Kako Zakon o crnogorskom državljanstvu, dodao je Stanić, ne dozvoljava dvojno državljanstvo, MUP je pokrenuo proceduru oduzimanja državljanstva Popoviću shodno važećem Zakonu i njegovom zahtjevu.

“To su činjenice, a o ostalim političkim konstatacijama ne želimo da polemišemo s predsjednikom partije koju su, po priznanju njenog osnivača, formirale tajne policije”, naveo je Stanić.

On je dodao da Popović želi samo selektivno da poštuje crnogorske zakone.

“Revnosno je ispoštovao sve članove crnogorskog zakona kojim je zatražio nacionalnu poslaničku penziju (a koji je u međuvremenu proglašen neustavnim) i tada se nije pozivao na diskriminaciju ni on ni njegove stranačke kolege”.

Popović, kao i njegove kolege iz NS, time dokazuju da im crnogorski zakoni i te kako odgovaraju, ali da nijesu spremni da ih poštuju kada se zakon i lični interes ne poklapaju.

Predsjednik Narodne stranke (NS) Predrag Popović ocijenio je da je aktuelni režim, pokretanjem postupka za oduzimanje njegovog državljanstva, Srbima poslao jasnu poruku da nastavlja s politikom diskriminacije i zastrašivanja.

Bonus video: