SDP: Pejović poziciju u "Odupri se" zloupotrebljava za saopštavanje stavova svoje partije

Pejović bi, kako ocjenjuju u SDP-u, "kada bi pokušao biti iskren" optužio sopstvenu partiju za kršenje Sporazuma nakon što su izašli na izbore u Tuzima iako su da li riječ da neće
1124 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 22.05.2019. 12:49h

SDP nije iznenađen porukama i neosnovanim optužbama na svoj račun, koje je uputio Dejan Pejović, funkcioner Demokrata i odbornik u skupštini Opštine Kotor, sa sinoćnjeg protesta pokreta Odupri se, navodi se u reakciji SDP-a.

Pejović je juče na protestu "Odupri se" kazao da je SDP "pao na ispitu zvanom Kotor".

"Od samog početka Demokrate pokušavaju da prezmu vođstvo pokreta Odupri se, kako bi opravdano nezadovoljstvo građana uveli u partijske okvire, a poruke njihovog odbornika iz Kotora Pejovića dio su tog pokušaja", saopšteno je iz SDP-a.

Kako dodaju Pejović svoju poziciju u rukovodstvu pokreta "zloupotrebljava kako bi saopštavao stavove partije, kojom se nešto ne ponosi i krije joj pripadnost, čime od samog početka pokušava da dezavuiše građansku strukturu i misiju Pokreta".

Pejović bi, kako ocjenjuju u SDP-u, "kada bi pokušao biti iskren" optužio sopstvenu partiju za kršenje Sporazuma nakon što su izašli na izbore u Tuzima iako su da li riječ da neće.

"Možda bi g. Pejović, da je imalo objektivan, a ne partijski pristrasan, doveo u pitanje i praksu sopstvene partije da, uporedo sa građanskim protestima organizuju i svoje partijske ili tzv. opozicione kontramitinge, kako bi, a to jedino i umiju da rade, jeftino i kalkulantski profitirali iz opravdanog građanskog bunta", navodi se u reakciji SDP-a.

U saopštenju se dodaje protesti ne mogu biti i građanski/opozicioni i vlasništvo jedne partije, jer su onda partijski i osuđeni na neupjeh.

"Zbog svega ovoga, preporučujemo g. Pejoviću da se u prvom redu odupre svojim partijskim šefovima i njihovom upornom naumu da satanizuju svakoga ko misli svojom, a ne njihovom glavom. Biće bolje za Pejovića i za sam pokret Odupri se", zaključuje se u regovanju SDP-a.

Bonus video: