Šimrak: Sa DPS i satelitima naravno nećemo

"DPS je izgubio vlast u još jednom primorskom gradu. Nakon Nikšića nastavilo se snažno propadanja DPS", kazao je Šimrak
162 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Dragan Šimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.05.2017. 21:45h

Očekivali smo i jači napredak, ali je to objektivno bilo teško ostvariti u uslovima zloupotreba i pritisaka državno-lokalne vlasti, saopštio je večeras Dragan Šimrak nosilac liste koalicije "SDP-URA - Vazda" na lokalnim izborima u Herceg Novom.

"DPS je izgubio vlast u još jednom primorskom gradu. Nakon Nikšića nastavilo se snažno propadanja DPS. Sa DPS i satelitima naravno nećemo, a o ponudama ostalih partija ćemo razmisliti", kazao je Šimrak.

Lider URA Dritan Abazović je ranije večeras proglasio opoziconu pobjedu u Herceg Novom.

"Konstatujem da je ostvarena još jedna velika opoziciona pobjeda! Herceg Novi je treći slobodan grad na Primorju, trend pada Demokratske partije je nezaustavljiv", kazao je Abazović "Vijestima".

On se zahvalio građanima Herceg Novom na "doprinosu u daljnjem oslobađanju Crne Gore."

Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100% izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

Bonus video: