SNP: Podstaći ćemo narod da se još energičnije odupre, na predlog DF otkazan protest 9. maja

Iz SNP su kazali da će pokret "Odupri se" donijeti odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog protesta
1996 pregleda 13 komentar(a)
Sa protesta "Odupri se" održanog u subotu 20. aprila, Foto: Filip Roganovic
Sa protesta "Odupri se" održanog u subotu 20. aprila, Foto: Filip Roganovic

Na sastanku lidera parlamentarne opozicije i predstavnika organizacionog odbora Pokreta "Odupri se 97000", čiji je domaćin bila Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore zajednička ocjena i zaključak učesnika sastanka da se protesti, koji traju minulih nedelja moraju osnažiti, saopšteno je iz SNP.

"Zajedničkim akcijama podstaći ćemo narod da se još energičnije odupre. Očito je da je došlo vrijeme za promjene u Crnoj Gori i one su neminovne, tako da je jedinstveni zaključak učesnika sastanka da se mora maksimalno koordinirati svaka dalja aktivnost. Džentlmenski je dogovoreno, na predlog DF-a, da se otkaže mirni protest koji je zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude optuženima u aferi “državni udar”. Tog dana će DF imati svoje odvojene aktivnosti", navodi se u saopštenju SNP.

Iz te partije su dodali da će pokret "Odupri se" će donijeti odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog protesta.

"U međuvremenu će tzv.radne grupe raditi na osmišljavanju sadržaja protesta i raditi na inovativnosti akcija tokom narednih protestnih okupljanja", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: