SNP: Oni sa platom iznad 1.000 eura da vrate stanove i novac

Još jednom je potvrđeno, ocjenjuju u SNP-u, da Crna Gora nije zemlja jednakih šansi za sve, već privilegovanih pojedinaca i njihovih porodica
1318 pregleda 1 komentar(a)
Socijalistička narodna partija, Foto: SNP
Socijalistička narodna partija, Foto: SNP
Ažurirano: 13.08.2019. 12:36h

Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je da se preispitaju odluke Vlade i da funkcioneri i državni službenici koji ostvaruju mjesečne prihode veće od hiljadu eura vrate stanove i kredite.

"Stanove koji su dodijeljeni državnim službenicima i funkcionerima po povoljnim uslovima najbolje je podijeliti zaposlenima u prosvjeti, zdravstvenim radnicima, policajcima i svima drugima kojima je pomoć istinski potrebna", kaže se u reagovanju.

Iz SNP-a su kazali da su imena sa spiska funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu premijera Duška Markovića još jednom potvrdila da Crna Gora nije zemlja jednakih šansi za sve, već privilegovanih pojedinaca i njihovih porodica.

Kako su naveli iz te partije, među njima nijesu rijetki primjeri onih koji već dva puta rješavaju stambeno pitanje ili su imaoci prava na većem broju nepokretnosti.

Iz SNP-a su rekli da dobar dio njih to nije prijavio nadležnim institucijama, a bili su dužni da to urade.

To, kako su dodali, nije iznenađenje, imajući u vidu da, kako su kazali, postoje osnovi sumnje da su nosioci najvažnijih državnih funkcija i sa njima povezane osobe “sakrili na hiljade nepokretnosti i milijarde eura koje su opljačkane od naroda”.

Iz SNP-a su kazali da će ključni cilj nove demokratske vlasti biti otvaranje svih tajnih podataka o osobama koje su pomognute, a “u suštini kupljena od strane Vlade, da zahvaljujući tim privilegijama služe partijama na vlasti”.

Iz te stranke naglasili su da će morati da se preispitaju te odluke i da se posebno založi da svi oni koji ostvaruju mjesečne prihode veće od hiljadu eura vrate novac i stanove.

Te stanove, smatraju u SNP-u, najbolje je podijeliti zaposlenima u prosvjeti, zdravstvenim radnicima, policajcima koji profesionalno rade svoj posao i svima drugima kojima je pomoć istinski potrebna.

“Najpoznatiji crnogorski pravnik Valtazar Bogišić je rekao da je najveća nepravda da “ko od zla djela svog, još i korist kakvu ima”. A posebno nas brine korist koju su dobili oni koji treba da dokazuju krivicu i optužuju i oni koji moraju da sude, a pritom, neki imaju zaradu od par hiljada eura na mjesečnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su naveli da Međunarodni dan siromašnih zauzima posebno mjesto u novijoj istoriji Crne Gore.

“Pored imetkom siromašnih ljudi, ovo je zemlja i drugih siromaha. Da drugih siromaha ima i više nego što se moglo pretpostaviti, proizilazi iz objavljivanja tajnih podataka Vlade o imenima određenih, dominantno kadrova vladajućih partija koji su mimo prava i pravde postali imućniji za skoro pa besplatne stanove”, rekli su iz SNP-a.

Bonus video: