SSR: Bila bi vječita sramota za Berane da Nikolić bude počasni građanin

„Taman kada smo pomislili da je srpsko Berane ozdravilo i očistilo se od bolesti zvane Demokratska partija socijalista (DPS), gle, čuda velikoga, pojavi se novi virus mnogo opasniji - Tomislav Nikolić. Nikolić i ne krije da mu je režim Mila Đukanovića najveći prijatelj i saveznik. Otkud u toj DPS papazjaniji i Nova?,“ navodi se u otvorenom pismu SSR
55 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2015. 19:47h

Stranka srpskih radikala (SSR) u Crnoj Gori uputila je otvoreno pismo rukovodstvu Opštine Berane, u kojem tvrde kako je “sramota imenovati veleizdajnika srpskog naroda Tomislava Nikolića za počasnog građanina Berana.”

Radikali, između ostalog, ističu “da Nikolić u Srbiji ima nadležnost samo da dijeli ordenje”.

Nova srpska demokratija (NOVA) predložila je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića za počasnog građanina Berana.

„Taman kada smo pomislili da je srpsko Berane ozdravilo i očistilo se od bolesti zvane Demokratska partija socijalista (DPS), gle, čuda velikoga, pojavi se novi virus mnogo opasniji - Tomislav Nikolić. Nikolić i ne krije da mu je režim Mila Đukanovića najveći prijatelj i saveznik. Otkud u toj DPS papazjaniji i Nova?,“ navodi se u otvorenom pismu SSR.

Iz te stranke podsjećaju vlast u Brenama da su “izostavili da navedu da je Nikolić 'završio fakultet i napisao 13 knjiga' kao što su uradili Čačani”.

“U tom slučaju ne bi mi reagovali, iz razloga što bi tragedija koja je zadesila sjever Crne Gore, prerasla u komediju. Ipak imenovati izdajnika svoga naroda za počasnog građanina, koji se navodno zalaže za prava Srba je uistinu tragedija. Ne zaboravite jedno 'Srbija je vječna dok su joj djeca vjerna', a Nikolić je velika nevjera koja je zapisana crnim slovima u istoriji srpskog naroda,” pišu iz SRR vlasti u Beranama.

U toj stranci tvrde da je “Nikolić više puta popuštao zahtjevima zapadnih sila.”

Predsjednik Srbije je, navode iz SSR, “za nedelju dana predao Kosovo srpskim neprijateljima”.

“Da li takav čovijek zaslužuje da bude počasni građanin srpskog grada u Crnoj Gori, u kojem su se časni Srbi oduprli represivnom režimu DPS-a? Da li će takav čovijek zaštititi interese srpskog naroda u Crnoj Gori ili je u pitanju neka nova partija 'pokera', ko izgubi 'skida se',“ novodi se, između ostalog, u pismu koje su potpisali članovi Koordinacionog tijela SRR.

U “novoj političkoj igri”, tvrde oni, jasno je “ko pije, a ko plaća.“ Kako su napisali, “naprednjački režim, zajedno sa DPS-om, jede i pije, a Srbi će na kraju platiti ceh“.

IZ SRR su pozvali odbornike koalicije „Zdravo Berane“, da, kako su napisali, “dobro razmisle prije nego što nanesu vječitu sramotu na svoj grad, koji su velikom mukom nedavno očistili.”

Bonus video: