Stanković: Da Kaluđerović javno kaže sve što zna

“Pozivam uvaženog poslanika da kaže javno koje su to optužbe za korupciju koje je on navodno čuo"
76 pregleda 12 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Vijesti
Ivica Stanković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.10.2014. 14:44h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković pozvao je poslanika SNP-a Velizara Kaluđerovića da javno saopšti podatke o njegovoj enormnoj imovini i optužbe za korupciju o kojima on zna.

“Pozivam uvaženog poslanika da kaže javno koje su to optužbe za korupciju koje je on navodno čuo. Što se tiče vrijednosti moje imovine i osnova kako sam je stekao, svaki građanin je može provjeriti uvidom u moje imovinske kartone, podnešene svake godine Komisiji za sprečavanje sukoba interesa”, kazao je Stanković "Vijestima".

On je opomenuo Kaluđerovića da je “kao odgovoran poslanik bio obavezan prema građanima i kolegama da eventualne sumnje iznese prethodna četiri mjeseca od kada traje konkurs za VDT”. “Svako treba da stane iza svoje tvrdnje i da ukoliko nema nijednog dokaza uputi izvinjenje javnosti i kolegama koji su me prije dva dana izabrali za VDT”, rekao je Stanković.

Kaluđerović je ranije danas u saopštenju za javnost zatražio od Stankovića da obavijesti javnost o imovini stečenoj za vrijeme obavljanja sudijske funkcije, ocjenjujući da je neophodno ispitivanje navoda o njegovoj korumpiranosti.

Bonus video: