Suđenje Mandiću i Radunoviću, pa “Osvajači” i trubači

Optužni predlog protiv Mandića i Radunovića na Višem sudu podnijelo je Više državno tužilaštvo i to nakon što je parlament, na zahtjev Tužilaštva, 29. decembra prošle godine poslanicima DF-a ukinuo imunitet
49 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2016. 06:40h

Pred Višim sudom u Podgorici danas će početi novo suđenje funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću zbog optužbe da su 24. oktobra na protestima pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

DF će danas, na godišnjicu započinjanja protesta ispred Skupštine, organizovati skup ispred zgrade Tužilaštva, na kojem će pored govora funkcionera Fronta svirati “Osvajači” kao i trubači Dejana Jevđića.

Apelacioni sud je, nakon što je Viši sud dva puta odbio da potvrdi optužnicu protiv Mandića i Radunovića, zbog nedostatka osnova sumnje, prihvatio treću žalbu državnog tužilaštva, pa će se čelnicima Fronta suditi za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog poretka.

Optužni predlog protiv Mandića i Radunovića na Višem sudu podnijelo je Više državno tužilaštvo i to nakon što je parlament, na zahtjev Tužilaštva, 29. decembra prošle godine poslanicima DF-a ukinuo imunitet.

Mandić i Radunović ranije su tvrdili da se radi o montiranim političkim procesima protiv ljudi koji vode proteste kako bi se obeshrabrili građani.

Bonus video: