Traže Vlahovićevu ostavku: Ambasador dostavio Vatikanu biografiju sa netačnim podacima

Podsjeća se da je kompanija M consult osnovana 5. marta 2003 godine a ne 1990. godine, kako piše u Vlahovićevoj biografiji
12634 pregleda 22 komentar(a)
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Vlahović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2019. 10:44h

Ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodag Vlahović naveo je netačne podatke u biografiji koja je bila propratni dokument akreditivnom pismu koje je upućeno Svetoj stolici. Kompanija Fidelity consulting je na svojoj Facebok strani objavila dokumenta koja je Vlahović predao Vatikanu 2017. godine i pozvala ga da podnese ostavku.

“U biografiji stoji da je vlasnik kompanije M consult doo iz Podgorice, što nije tačno jer Vlahović nije vlasnik te kompanije jer je prava prenio na drugo lice prije više godina, kako piše u njegovim izvještajima o imovini koji su dostupni na sajtu ASK. Dakle, ambasador Vlahović je netačno informisao Vatikan o svojoj biografiji”, navodi se.

Sporna biografija dostavljena uz akreditivno pismo
Sporna biografija dostavljena uz akreditivno pismo(Foto: Facebook)

Podsjeća se da je kompanija M consult osnovana 5. marta 2003 godine a ne 1990. godine, kako piše u Vlahovićevoj biografiji. Kompanija M consult, kako se ističe, nije predala finansijske izvještaje poreskoj upravi za šta joj prijeti kazna od 50 eura do 2.000 eura. Upozorava se i da je M consult osnivač je kompanije Italmobi koja je u blokadi duže od 10 godina.

“Zamislite ambasadora koji se hvali činjenicom da je vlasnik kompanije koja krši zakone države iz koje dolazi i netačno informiše domaćina o datumu osnivanja te kompanije. Najmanje što Vlahović može da uradite prije nego podnese ostavku je da plati obaveze koje njegove kompanije imaju u Crnoj Gori, preda finansijske izvještaje kao i da napiše novu biografiju i službeno obavijesti Vatikan ih je netačno informisao o podacima vezano za kompaniju M consult”, tvrde u Fidelity consulting.

Vlahović se juče nije javljao na telefon dostupan redakciji “Vijesti”.

Bonus video: