URA Nikšić: Za vlast gradska pijaca već zamijenjena parkingom za rođački tržni centar

"Grbović da odustane od namjere da presijeca vrpcu za parking na prostoru pijace, teretana dovoljna za blamažu", navode iz URA
1037 pregleda 0 komentar(a)
Prostor pijace zamišljen kao parking, Foto: URA Nikšić
Prostor pijace zamišljen kao parking, Foto: URA Nikšić

Zamjena postojeće gradske pijace u Nikšiću parkingom za rođački tržni centar u vizijama aktuelne vlasti u Nikšiću već je završena stvar, a o tome svjedoče makete iz službe glavnog gradskog arhitekte do kojih je odbor URE u Nikšiću uspio da dođe, saopštili su danas iz ove partije.

“Osim makete parkinga, služba glavnog gradskog arhitekte je kako saznajemo pripremila i svu ostalu neophodnu dokumentaciju za uklanjanje pijace i izgradnju parkinga. Pa se postavlja logično pitanje: Zašto bi neko pripremao makete i dokumentaciju, osim ako se već ne zna odluka odbornika u Skupštini opštine Nikšić”, ističu u nikšićkoj URI.

Podsjećaju da su zakupci pijačnih tezgi nedavno dobili odgovor da će se o sudbini zelene pijace odluka donijeti na narednoj skupštini grada, a sada je jasno da je odluka o izmiještanju pijace i izgradnji parkinga već donešena, kako kažu “vjerovatno u nekom kazinu, a da će taster odbornici u skupštini samo podizanjem ruke staviti tačku na već donešenu odluku”.

“Naravno, građanima u Nikšiću je jasno da se sve odluke donose van institucija grada i da su te odluke uvijek na štetu građana, a u korist privilegovanih pojedinaca i lica u rodbinskoj vezi sa partijama na vlasti”, ukazuju oni.

Iz nikšićke URE još jednom apeluju na nadležne u Opštini, kao i na odbornike, da sačuvaju simbol grada, a da mjesto za parking traže na drugom mjestu.

“Nadamo se da posle presijecanja crvene vrpce na otvaranju narodne kuhinje i teretane, nećemo prisustvovati i presijecanju crvene vrpce za parking na prostoru današnje pijace od strane gospodina Grbovića. A URA će u potpunosti podržati zakupce pijačnih tezgi u odbrani svojih prava i pružiti im svu neophodnu pomoć”, zaključuju oni u reagovanju.

Bonus video: