URA: Sraman šovinizam ministra zdravlja Srbije, da se drži svoje države i svog posla

URA je još jednom naglasila da su “sva dešavanja i vještački pokušaji dizanja tenzija u Crnoj Gori stvar dogovora između Vučića i Đukanovića, koji – svako zbog sopstvenih interesa – pokušavaju kontrolisati procese u Crnoj Gori i zaoštravati odnose među građanima”
3042 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: GP URA, GP URA
Ilustracija, Foto: GP URA, GP URA

Građanski pokret URA oštro je osudio jučerašnju izjavu ministra zdravlja Republike Srbije Zlatibora Lončara, koji je kazao kako vodi računa da Crnogoraca koji “ne znaju srpski” ne bude u njegovom resoru.

“U pitanju je sramna i šovinistička izjava bivšeg stanovnika Šilerove ulice, koja ni najmanje ne doprinosi regionalnoj saradnji i ojačavanju odnosa između dvije države. Naprotiv, ovakvi ispadi samo produbljuju postojeći jaz i predstavljaju neprimjereno miješanje u unutrašnje prilike Crne Gore. Ukoliko gospodin Lončar i zaista navija da Crna Gora, za razliku od Srbije, konačno izvrši političke promjene i postane demokratska zemlja – neka se više ne oglašava i neka se bavi svojom državom i svojim poslom”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je još jednom naglasila da su “sva dešavanja i vještački pokušaji dizanja tenzija u Crnoj Gori stvar dogovora između Vučića i Đukanovića, koji – svako zbog sopstvenih interesa – pokušavaju kontrolisati procese u Crnoj Gori i zaoštravati odnose među građanima”.

“Jer su, i Vučić i Đukanović, kao i Lončar i Hrapović, djelovi istih korumpiranih i nedemokratskih matrica djelovanja, pa prebacivanjem loptice i dogovrenim “sukobima” pokušavaju dovesti svoj plan do kraja. Međutim, građani Crne Gore su davno prozreli te jeftine pokušaje dijeljenja, svađanja i zaoštravanja odnosa, pa Đukanoviću ni ovakvi ispadi neće pomoći da polarizuje društvo. Promjene u Crnoj Gori će se desiti, a njih će voditi slobodni građani Crne Gore. A ne ni Vučić, ni Lončar, ali ni bilo kakva “tkiva” kriminalne Demokratske partije socijalista (DPS)”, ukazali su u pokretu URA.

Bonus video: