Vanredna sjednica Skupštine 23. avgusta: Popuna Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva...

1173 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Sa jedne od ranijih sjednica Skupštine Crne Gore, Foto: Filip Roganović

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu su Predlog zakona o dopuni Zakona o poreskoj administraciji i izbori i imenovanja, biće održana 23. avgusta.

U okviru izbora i imenovanja predviđeno je popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Kandidati Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović 31. jula nijesu izabrani u Odbor, jer Adminitrativni odbor nije završio raspravu o tome do ponoći, kada je moralo da se završi proljećnje zasijedanje.

Vanrednu sjednicu zakazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, na osnovu zahtjeva 30 poslanika Demokratske partije socijalista.

Poslanički klub DPS: Ono što je naša obaveza, mi revnosno i obavljamo...

Iz Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) danas je saopšteno da su njihovi poslanici predali zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, 23. avgusta 2019. godine u 11 časova.

"Za sjednicu smo predložili Predlog zakona o dopuni zakona o poreskoj administraciji, kao i tačku dnevnog reda Izbor i imenovanja, u okviru koje ćemo imenovati nove poslanike DPS-a u radna tijela Skupštine, kao i nove članove, iz reda opozicije, u privremeno radno tijelo za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva je objavljena u Službenom listu Crne Gore, pa možemo očekivati sazivanje sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će biti odlučeno o novim članovima Odbora, a zatim će se takav prijedlog uputiti plenumu na odlučivanje. Klub poslanika DPS je na kraju posljednje sjednice redovnog proljećnjeg zasijedanja Skupštine najavio vanrednu sjednicu i ono što je naša obaveza, mi revnosno i obavljamo, pa i u avgustu, kada je to potrebno", navodi se u saopštenju Poslaničkog kluba DPS.

Bonus video: