Vilson: Vlada mora konkretnije protiv korupcije i organizovanog kriminala

“Podgorica treba razraditi plan akcija, koji podrazumijeva sprovođenje nove zakonske legistlative, hapšenja, procesuiranja i presude, da bi se smanjio organizovani kriminal"
0 komentar(a)
Igor Lukšić i Dejmon Vilson, Foto: Gov.me
Igor Lukšić i Dejmon Vilson, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.10.2011. 14:34h

Crnogorska Vlada će morati da preduzme konkretne mjere, kako bi međunarodnoj zajednici pokazala volju za istinskom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocijenio je Dejmon Vilson, potpredsjednik američkog Atlantskog savjeta, uticajnog političkog instituta iz Vašingtona.

Vilson, koji je u administraciji Džordža Buša bio član Savjeta za nacionalnu bezbjednost, smatra da je Vlada Igora Lukšića pokazala volju za rješavanjem problema organizovanog kriminala i korupcije, ali da se osim donošenja zakona od Crne Gore očekuje i konkretno djelovanje.

On je kazao da Crna Gora, kao prijatelj Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, u sprovođenju reformi može da računa na saradnju sa međunarodnom zajednicom.

Vilson smatra da se osim donošenja zakona od Crne Gore očekuje i konkretno djelovanje

“Mislim da Podgorica treba da razradi pouzdan plan akcija, koji podrazumijeva sprovođenje nove zakonske legistlative, hapšenja, procesuiranja, presude kako bi se smanjio organizovani kriminal.

To trenutno jeste u fokusu crnogorske vlade, i očekujemo da posvećenost borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije pokaže tako što će djelima potkrijepiti riječi”, kazao je Vilson u razgovoru za “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: