Vlada se prepucava preko Twittera: "Neka se Abazović za donacije izbori kod opozicije"; Abazović: Što ne prodate dva majbaha

Građanski pokret URA naveo je da "kada bi svi javni funkcioneri u Crnoj Gori jednokratno donirali po 150 eura država bi mogla duplirati trenutni broj respiratora"
24901 pregleda 29 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva "Vijesti"
Zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.03.2020. 15:47h

Vlada Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ušli su u prepisku preko Twittera oko donacija i solidarnosti.

URA je objavila da "kada bi svi javni funkcioneri u Crnoj Gori jednokratno donirali po 150 eura država bi mogla duplirati trenutni broj respiratora".

Vladini funkcioneri uplatom donacija za borbu protiv koronavirusa već iskazuju svoju solidarnost, bio je odgovor Vlade.

"Povodom poruke predsjednika URA o potrebi doprinosa funkcionera u donacijama za borbu protiv koronavirusa podsjećamo ga da je inicijativu pokrenuo premijer Duško Marković i da mnogi funkcioneri već uplaćuju veće iznose od očekivanih. Neka se gospodin Dritan Abazović za donacije izbori kod svojih kolega opozicionih poslanika, jer Vladini funkcioneri svoju solidarnost već iskazuju", navodi se na Twitter nalogu Vlade.

Abazović je odgovorio da URA djeluje sopstvenim primjerom, pa će svi funkcioneri donirati mjesečne zarade i da pozivaju i ostale iz vlasti i opozicije da učine isto.

"Međutim, kada bi Duško Marković kao i njegov šef Milo Đukanović prodali dva Majbaha koje su bespotrebno kupili novcem građana, donacije više ne bi bile ni potrebe. Ali, o tome ćemo kada sve ovo prođe - sada je najvažnije da svi damo doprinos i sačuvamo građane Crne Gore", zaključio je Abazović.

Bonus video: