Vlada: Medojević pred sudom kao i svi drugi

Medojević je, kako se navodi u Informaciji, rekao i da „ukoliko se pokaže da su švreceri oružja iz Crne Gore naoružali teroriste u Parizu , Crna Gora može da zaboravi pozivnicu za NATO“
33 komentar(a)
Demokratski front, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.12.2015. 21:10h

Vlada Crne Gore se upoznala sa Usmenom informacijom o Inicijativi za podnošenje krivične prijave protiv poslanika Nebojše Medojevića za krivično djelo lažno prijavljivanje, saopšteno je ankon današnje sjednice.

U Informaciji je navedeno da je Medojević 17. novembra, obraćajući se putem medija glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, ustvrdio da „ključni ljudi“ iz vrha vlasti švercuju oružje terorističkim organizacijama poput ISIL-a, Al Kaide i F.A.R.C.-a, da su „Đukanović i njegova kriminalna organizacija od države Crne Gore napravili sigurnu kriminalnu destinaciju preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svjetskih terorističkih organizacija“.

Medojević je, kako se navodi u Informaciji, rekao i da „ukoliko se pokaže da su švreceri oružja iz Crne Gore naoružali teroriste u Parizu , Crna Gora može da zaboravi pozivnicu za NATO“.

„Zlonamjerne, senzacionalističke, krajnje tendenciozne, a ničim argumentovane optužbe, notorne neistine iznijete na račun najviših nosilaca državnih funkcija, Vlade i predsjednika Vlade iziskuju preduzimanje zakonom propisanih radnji. Izostanak očekivane reakcije državnog tužioca, da u ovom slučaju preduzme radnje propisane zakonom i po službenoj dužnosti pokrene postupak, nameće potrebu da se na iznijeto reaguje, podnošenjem krivične prijave od strane Vlade“, kaže se u informaciji.

Navodi se da karakter iznijetih neistina i težina ocjene da je država Crna Gora sigurna kriminalna destinacija preko koje se obavljaju logističke, terorističke, finansijske i političke operacije najmoćnijih svjetskih terorističkih organizacija, nalažu da to pitanje dobije svoj epilog pred nadležnim pravosudnim organima.

„Ovo posebno iz razloga, što obraćanje Medojevića glavnom specijalnom tužiocu predstavlja krivično djelo lažnog prijavljivanja sa svim elementima umišljaja, jer on svjesno kao i nebrojeno puta do sada laže. Ovaj put toliko bezočno da je izazvao crnogorsko pravosuđe da tu laž procesuira“, dodaje se u Informaciji“.

U Informaciji sa kojom se Vlada upoznala navedeno je da, bez namjere prejudiciranja odluke pravosudnih institucija, Medojević „mora ponijeti teret svoga činjenja, jednako kao bilo koji drugi građanin“.

Bonus video: