Vučić: Đukanović nam je poslao Arape

"Za nas je jako bilo važno što je Đukanović UAE rekao nekoliko lijepih riječi o Srbiji", rekao je Vučić
127 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 04.12.2013. 21:00h

Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Srbiju investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

"Za nas je jako bilo važno što je Đukanović UAE rekao nekoliko lijepih riječi o Srbiji. Nešto im je bilo potrebno za njihovu namjensku industriju i pitali su njega sa kim da radimo i Milo je bio vrlo korektan i preporučio je nas. I nije mi on to rekao, to sam kasnije saznao od šeika Muhameda. Milo je rekao: 'Razgovarajte sa Srbijom, zovite Vučića, oni imaju fabrike i mogu to da riješe. Ja sam tada bio ministar odbrane", rekao je Vučić u intervjuu RTCG uoči posjete Đukanovića Beogradu 9. decembra.

Vučić je je kazao da će se sa Crnom Gorom dogovoriti o zajedničkom nastupanju na raznim kongresima, sajmovima.

"Da možemo da pružimo jedinstvenu turističku ponudu. Zato nam je potrebna bolja infrastruktura između Srbije i Crne Gore, da ljudi dođu u Budvu ili u Herceg Novi, zato nam je potreban zajednički nastup na štandovima. Mislim da ćemo 9. decembra razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa konkretnim rezultatima i dogovorima i da ćemo mi našim građanima moći da kažemo da smo postigli jasan dogovor i da ubrzo slijedi potpisivanje memoranduma i ugovora", kazao je Vučić.

On je rekao da ga je obradovalo što je Crna Gpora izabrala najpovoljnije ponuđače za izgradnju autoputa.

"Znam da mnogima smeta što su to kineske pare, Nama ne smeta. Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite. Nama je potrebno brzo izvođenje radova", istakao je Vučić.

Bonus video: