Vučinić: Razlaz sa DF-om nije fingiran, organizatorima protesta stojimo na raspolaganju

"Ako žele nas u organizaciji protesta, eto nas vrlo rado, da zajedno sa njima nosimo barjak slobode u prvim redovima. Ako to ne žele, mi ćemo biti u masi među ostalim građanima i nećemo se gurati pred kamere da bi bili viđeni"
6571 pregleda 11 komentar(a)
Sa konferencije za novinare, Foto: Svetlana Mandić
Sa konferencije za novinare, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.03.2019. 14:59h

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić saopštio je da razlaz Radničke partije (RP) i Demokratskog fronta (DF) nije "fingiran, kako to pojedini mediji žele da predstave".

Naveo je i da do izlaska te partije iz DF-a nije došlo "zbog toga da bi on ušao u organizaciju protesta "Odupri se 97000" i izazvao njihovu radikalizaciju".

"A da je za tako nešto potvrda to što između Radničke partije i DF-a prilikom razlaza nije bilo nikakve svađe čak ni težih riječi je smiješna. Kada se radi pošteno i u skladu sa zakonom onda svaki razlaz se završi na miran i korektan način ali kada se pljačka, vara, laže, krade i otima od svog naroda i države onda se svaki razlaz završi kao ovaj između Mila Đukanovića i Duška Kneževića“, kazao je Vučinić.

Ponovio je da je glavni razlog izlaska RP-a iz DF-a što nijesu imali predstavnika u predsjedništvu Demokratskog fronta, pa nijesu mogli da učestvuju u donošenju odluka, kao i da ne žele da "snose odgovornost za takve odluke".

Što se protesta tiče poručio je organizatorima da im stoje na raspolaganju, kako u organizaciji protesta, tako i u eventualnoj radikalizaciji.

"Ako žele nas u organizaciji protesta, eto nas vrlo rado, da zajedno sa njima nosimo barjak slobode u prvim redovima. Ako to ne žele, mi ćemo biti u masi među ostalim građanima i nećemo se gurati pred kamere da bi bili viđeni", poručio je Vučinić.

Pozvao je članove i simpatizere Radničke partije kao i ostale građane da se pridruže protestima.

Kazao je da se protesti "ne smiju pretvoriti u jednonedjeljne šetnje koje nikada ne bi doveli do cilja" i da nije trebalo mijenjati odluku o nerazilaženju do ispunjenja zahtjeva.

"Ukoliko se najviši državni funkcioneri ogluše o zhtjeve, očigledno je da je sazrelo vrijeme za neko novo šatorsko naselje ispred najvažnijih državnih institucija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ili neki drugi vid radikalizacije, a sve u granicama mirnog i zakonskog protestnog skupa“, poručio je Vučinić.

Vladan Šćepanović, član Izvršnog odbora RP-a, kazao je da bi protesti mogli da imaju slogan "Naš mir je njihov nemir" i da će Radnička partija biti na svim protestima gdje se "vije barjak slobode".

Potpredsjednica te partije Željka Savković, pozvala je organizatore da u zahtjeve uvrste i vraćanje nadoknada majkama jer, kako je kazala, osim opravdanih zahtjeva za ostavkama moraju postojati i zahtjevi koji se odnose na građane.

Bonus video: