Vuković: Knežević spasio Markovića prekidom bojkota

"O prekidu bojkota i vraćanju u parlament, opet ćemo se poslužiti vašom rečenicom "ko prekine bojkot, spašava Duška Markovića""
2610 pregleda 2 komentar(a)
Mitar Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Mitar Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslednje reagovanje Milana Kneževića jasno pokazuje koliko su argumenti i istina daleko od Demokratskog fronta. Pokušaji izvrtanja činjenica, prebacivanje sebi svojstvenog na drugoga i prizemne optužbe naprosto nestaju u prvom sudaru sa istinom koju svi građani dobro znaju, saopštio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Mitar Vuković.

"Umjesto humoristično satiričnih izjava koje krase Kneževićev nastup kojim maskira političke nedostake subjekta kome pripada, odgovorićemo isključivo argumentima, činjenicama i istinom. Gospodin Orav je pozdravio Briselski plan, kao i najznačajnije međunarodne adrese. To je nesporno. Možda vam ta činjenica smeta pa je pokušavate obesmisliti, jer koliko juče Medojević je osuo paljbu po Briselu i Evropskoj uniji, a danas vi nastavljate. Očigledno da time želite vratiti DPS-u poljuljano povjerenje u međunarodnoj zajednici. Ali da vas informišemo, raskrinkani ste i ogoljeni u vašim namjerama", naveo je Vuković.

Dodaje da "kada je riječ o dogovoru sa DPS-om oko izbornih zakona, ima li veće potvrde nego kada jedan od vaših lidera to javno prizna".

"Svima je poznato da je Predrag Bulatović direktno iz Sinđinog parlamenta saopštio kako ste sve dogovorili sa DPS-om. Na tu konstataciju je uzvratio i šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević potvrdom da je DPS sve dogovorio oko izbornih zakona sa DF-om. Dakle, ugovor je saglasnost volja, i vi ste ga obostrano i dobrovoljno zaključili da DPS-om, a to formalizovali ulaskom sa njima i pod njihovim uslovima u Odbor za kozmetičke izmjene izbornog zakonodavstva. Na isti način kao 2014. godine kada ste utanačili aktuelne izborne zakone kojima ste omogućili Đukanoviću da pokrade izbore 2014, 2016, 2017 i 2018. godine. Odjednom insistirate na tehničkoj Vladi, a zaboravljate sa koliko negativnih ocjena ste govorili o istoj. Ne čudi od vas promjena mišljenja preko noći, ali čudi to što je niste ponudili ni poslednjim predlogom od tri rečenice, od kojih je ključna da upravljajte radnom grupom. Gdje piše tehnička Vlada? Kada ste je predložili? Takođe, niste se izjasnili hoćete li tehničku Vladu kojom rukovodi DPS? Za Demokrate je takva Vlada neprihvatljiva, osim Vlade po principu iz Sporazuma o budućnosti koji ste i vi potpisali".

Vuković poručuje Kneževiću i da što se tiče promjene Ustava, prije nego je iznio stavove o tome, fa je trebao da se konsultuje sa Medojevićem i Radulovićem.

"Znate dobro zašto, kao što znaju opozicioni birači. Ustavne norme koje pominjete, mijenjaju se sa 3/5 upisanih birača na referendumu, i to zahvaljujući upravo poslanicima DF-a. Tačno 23,5% aktuelnog poslaničkog kluba DF-a glasalo je za Ustav Crne Gore. I kada je u pitanju bojkot izbora u Nikšiću, opet ste sami priznali da ste ga tim činom planirano prodali DPS-u za slobodu lidera DF-a. Dovoljno je citirati izjavu predsjednika OO NSD Nikšić Milatovića koji reče: "Tada su prijetili da će zatvoriti Andriju Mandića i Milana Kneževića i benefit je što ih nijesu zatvorili". Tako ste priznali i prodaju Kotora DPS-u prije nekoliko dana. U javnost je isplivalo i dokaz o vašoj namjeri da podmetanjima srušite vlast u Budvi, kada je Mandić lično pisao prizemna i ogavna saopštenja pa podmetao na potpis svojim funkcionerima, a protiv opozicionih kolega. Zbog ličnih interesa ste glasali i za predsjednika SO Glavnog grada. O prekidu bojkota i vraćanju u parlament, opet ćemo se poslužiti vašom rečenicom "ko prekine bojkot, spašava Duška Markovića". Јeste li upravo spasavanjem Markovica bili motivisani kad ste prekinuli bojkot bez i jednog ispunjenog uslova i zahtjeva opozicije", zakjlučio je Vuković.

Bonus video: