Žele Vujovića za poljoprivredu

Tri partije su na jučerašnjem sastanku dogovorile da Vujović, koji je potpredsjednik Vlade bez resora preuzme poljoprivredu, a potvrdu za to će morati da sačekaju do povratka premijera Mila Đukanovića iz Argentine
51 pregleda 4 komentar(a)
Milorad Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milorad Vujović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.06.2016. 05:34h

SDP, URA i Demos predložiće da potpredsjednik Vlade Milorad Vujović preuzme resor poljoprivrede i ruralnog razvoja nakon što je Milenko Popović najavio da će podnijeti ostavku, potvrđeno je “Vijestima”.

Tri partije su na jučerašnjem sastanku dogovorile da Vujović, koji je potpredsjednik Vlade bez resora preuzme poljoprivredu, a potvrdu za to će morati da sačekaju do povratka premijera Mila Đukanovića iz Argentine. Đukanovićev povratak sačekaće i ozvaničenje ostavke Popovića koji je u ponedjeljak kazao da funkciju ministra napušta iz zdravstvenih razloga.

Premijer ranije, prilikom predavanja liste sa opozicionim ministrima nije prihvatio da Vujović bude ministar poljoprivrede. Đukanović je tada tvrdio da Vujović nije kompetentan za obavljanje funkcije koju je pokrivao Petar Ivanović.

Vujović je onda postavljen za potpredsjednika Vlade, a Popović, koji je prethodno bio planiran za vicepremijera, preuzeo poljoprivredu.

Tri partije su na jučerašnjem sastanku postigle konačan dogovor o imenovanju funkcionera po dubini u lokalnim preduzećima, kao i imenovanju pomoćnika direktora sa posebnim ovlašćenjima u centrima za socijalno staranje u pet opština.

Kabinet potpredsjednika Vujovića juče je Vladi podnio zahtjev da sve sjednice budu otvorene za javnost, osim za tačke koje su označene stepenom tajnosti. Vujović je taj zahtjev podnio kao priređivač, na zajednički predlog opozicije. U obrazloženju se navodi da mediji, kao predstavnici javnosti Crne Gore, imaju pravo da prisustvuju raspravama i donošenju odluka koje se tiču direktno njihovog života, standarda i budućnosti.

Bonus video: