Žustra rasprava Markovića i Medojevića: "Vi ste politička kukavica" ; "Vi ste bili šef UDBE"

Medojević je kazao da Markoviću nije ništa rekao uvredljivo. „Bili ste šef UDBE. Ako sam ja politička kukavica recite zašto vam u policiji sjedi Zoran Lazović“, naveo je Medojević
20002 pregleda 35 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović

U parlamentu je danas došlo do oštre polemike između predsjednika Vlade Duška Markovića i poslanika Nebojše Medojevića (DF) nakon što ga je premijer nazvao političkom kukavicom.

Marković se nakon toga izvinio, ali je dodao da je Medojević prethodno bio veoma grub.

„Vraćate se u prošla vremena koja se nadam se zaboravili i okrenuli se novoj demokarstskoj Crnoj Gori, otvarate teška i bolna pitanja iz prošlosti za koja ste nesposbni da diskutujete. Ne bavimo se tim pitanjima, ostavimo to iza nas, ne dirajte u te rane“, poručio je Marković što je izazvalo nezaadovoljstvo poslanika DF-a koji su dobacivali sa mjesta.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je upozorio da je politička kukavica riječ koja je neprimjerena.

„Vodite računa da ne dobacujete, budite korektni“, upozorio je Brajović.

Medojević je kazao da Markoviću nije ništa rekao uvredljivo. „Bili ste šef UDBE. Ako sam ja politička kukavica recite zašto vam u policiji sjedi Zoran Lazović“, naveo je Medojević.

Nebojša Medojević
Nebojša Medojević(Foto: Boris Pejović)

Marković je odgovorio da mu je Medojević rekao da je nosilac progona.

„Nemate kondiciju, dobacujete, ja vama nijesma dobacivao iako mi je bilo neprijatno. Netačno je da se zakon o slobodi vjeroispovjesti bavi otimanjem crkvene imovine. Nije tačno, manipulišete. Pročitajte. Nema nacionalizacije crkvene imovine. A vi pročitajte i demantujte“, poručio je Marković.

O ovom zakonu, kako je dodao, se disktuje četiri godine, a iz DF-a se nijeu niejdnom javili okom ove četiri godine već su sada dobili nalog da to rade.

Reagovao je Milan Knežević (DF) koji je kazao da su Marković i (Zoran) Pažin bili u Cetinjskom manastiru više nego Amfilohije.

Medojević je prethodno postavio poslaničko pitanje da li je Vlada spremna da ispuni obaveze koje proističu iz Rezolucije parlamentarne skupštine Savjeta Evrope o osudi zločina totalitarnih režima i rezolucije Evropskog parlamenta o evropskoj savjesti i totalitarizmu kojom je odata počast svim žrtvama totalitarnih i nedemokrstkih režima u Evropi.

„Da li smo mi demokratska država ili nasljednici komunističkog režima. Krenuli ste da otimate imovinu crkvi i ugrožavate mir i stabilnost u državi. Vi ste ovim potezima pokazali da baštinite vrlo opasnu istu mračnu ideologiju ovih režima“, kazao je Medojević

Bonus video: