Novi Viber počeće da liči na WhatsApp

Promjene će korisnici vidjeti u narednih nekoliko dana
2586 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: 4gnews.pt
Ilustracija, Foto: 4gnews.pt

WhatsApp je odavno pregazio Viber što se popularnosti tiče, ali tvorci Vibera odlučili su 2019. godine da to promijene i ponovno privuku korisnike.

Iz kompanije su najavili Viber 10, redizajniranu verziju aplikacije koja bi trebalo da poboljša korisničko iskustvo i ubrza proces dopisivanja. Najavljeni dizajn prilično se razlikuje od sadašnjeg, a iz kompanije su najavili da će pojednostaviti njegov izgled pri korišćenju. Tačnije, biće mnogo sličniji WhatsApp-u.

Fokus je na implementaciji jednostavne navigacije i poboljšanju pristupa privatnim i grupnim četovima i “zajednici”. Opcija “pozivi” biće tu, a korisnici će moći da pronađu posljednje vođene razgovore, da pristupe svim kontaktima i još mnogo toga.

Viber neće doživjeti samo redizajn već i neke nove opcije kao što je mogućnost četovanja sa “skrivenim brojevima”, odnosno korisnici će moći da razmjenjuju poruke s ostalim korisnicima Vibera, a da ne znaju njihove telefonske brojeve. To će Viber učiniti sličnijim društvenim mrežama.

Osim toga, na Viberu će biti dostupna i opcija grupnih poziva, piše Digital Trends. Promjene će korisnici vidjeti u narednih nekoliko dana, prenosi Index.hr.

Bonus video: