WhatsApp: Ne otvarajte ovu opasnu poruku

Korisnici popularne aplikacije ovih dana postali potencijalne žrtve hakera
2741 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.01.2019. 20:13h

Korisnici jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za dopisivanje, WhatsApp, ovih dana su postali potencijalne žrtve hakera.

Prema pisanju britanskog lista Miror, pojavila se poruka koju bi svako od korisnika WhatsAppa mogao da primi, a koja sadrži video-snimak pod imenom "Martinelli" čije pokretanje bi moglo da hakuje mobilni telefon.

U poruci se navodi i da će se, nakon puštanja video-snimka, smartfon pokvariti, kao i da ga više neće biti moguće popraviti. Međutim, budući da nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinelijevog video-snimka, izgleda da prava opasnost, u stvari, leži u onome što slijedi u poruci, prenosi B92.

U njenom nastavku naveden je savjet korisniku da ažurira svoju verziju WhatsAppa na verziju WhatsApp Gold, koja navodno nudi najnovije opcije, kao što su mogućnost snimanja video-četa, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka pošto ih pošaljete.

Međutim, WhatsApp Gold ne postoji, a link koji vodi na stranicu za ažuriranje je pun malvera i virusa koji bi vam mogli uništiti mobilni telefon.

Inače, korisnici WhatsAppa još od 2016. godine prijavljuju probleme sa porukama koje se tiču navodnog ograničenog izdanja - WhatsApp Gold.

Bonus video: