BORBA PROTIV LAŽNIH VIJESTI

Fejsbuk će uložiti 300 miliona dolara u novinarstvo

Ta društvena mreža je u januaru 2017. pokrenula novinarski projekat - Facebook Journalism Project, u cilju jačanja veza s medijima
205 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta-AP
Ilustracija, Foto: Beta-AP

Uprava društvene mreže Fejsbuk saopštila je danas da će uložiti 300 miliona dolara naredne tri godine u razne projekte povezane s novinarstvom, kako bi se poboljšalo informisanje na lokalnom nivou koje je posebno pogođeno digitalnom revolucijom.

"Nastavićemo borbu protiv lažnih vijesti (fake news), dezinformacija i informacija lošeg kvaliteta. Želimo da pomognemo i lokalnim medijima", izjavio je Kempbel Braun, potpredsjednik Fejsbuka zadužen za partnerstvo s medijima.

Ta društvena mreža je u januaru 2017. pokrenula novinarski projekat - Facebook Journalism Project, u cilju jačanja veza s medijima. Glavna zamisao bila je da se medijima ponude rješenja kako da poboljašaju prihode prisustvom na Fejsbuku i da se poboljšala razmjena informacija.

Pretraživač Gugl je u martu 2018. godine takođe najavio 300 miliona dolara investicija u seriju projekata u borbi protiv lažnih vijesti u cilju podrške medijima koji su smatraju pouzdanim.

Preporučujemo za Vas