Braća Petrović napravili mobilnu aplikaciju o Herceg Novom

“Aplikacija služi kao lični turistički vodič koji korisnicima omogućava da vide što više ljepota i znamenitosti grada”, objašnjava Bojan
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 17:34h

Nakon štampanih prospekata, brošura i mapa od nedavno gosti Herceg Novog sve informacije o gradu mogu dobiti i na njihovim "pametnim" telefonima i tabletima.

Zasluga za to pripada braći Petrović - Bojanu i Đorđu koji su uradili aplikaciju HNOYP (Herceg Novi on your palm - Herceg Novi na tvom dlanu), koja se za sada koristiti samo na Android uređajima.

Aplikacija je namijenjena prvenstveno turistima kako bi lakše došli do informacija o gradu: o njegovoj ugostiteljskoj, trgovinskoj, sportskoj, turističkoj, zabavnoj i kulturnoj ponudi, ali i o istoriji grada, njegovim znamenitostima, izletištima, saobraćajnoj povezanosti.

“Aplikacija služi kao lični turistički vodič koji korisnicima omogućava da vide što više ljepota i znamenitosti grada”, objašnjava Bojan.

Ideja o aplikaciji rodila se nakon što mu se prijatelj iz Bosne koji je odmor provodio u Herceg Novom, požalio da u gradu nema skoro nikakve ponude. Udruženim snagama Bojan i Đorđe odlučili su da daju doprinos promociji grada i da ga vrate na mapu atraktivnih turističkih lokacija.

Nakon pola godine rada nastala je aplikacija H.N.O.Y.P. Zahvaljujući njoj vlasnici pametnih telefona i tableta jednostavno mogu da utvrde kako sa mjesta gdje se trenutno nalaze dođu u bilo koji dio grada, koja prevozna sredstva da koriste da dođu do Žanjica, Mamule, u koliko sati i gdje se održava pozorišna predstava ili se organizuje dobra svirka. Aplikacija može da preporuči ture i obilaske grada i okoline, kao i zanimljivosti i aktivnosti u gradu.

Braća Petrović planiraju da slične aplikacije naprave za Kotor, Tivat i Budvu.

Bonus video: