Facebook se "oporavlja" poslije pada

Korisnici su se zato okrenuli Twitteru gdje, neki ozbiljno, a neki u šali komentarišu nedostupnost najpopularnije društvene mreže na svijetu
54 pregleda 1 komentar(a)
Something went wrong, facebook, Foto: Screenshot
Something went wrong, facebook, Foto: Screenshot
Ažurirano: 01.08.2014. 17:15h

Većem broju korisnika u petak je oko 18 sati Facebook postao nedostupan, a iz kompanije još nije objašnjeno u čemu je problem.

"Sorry, something went wrong" (Oprostite, nešto je krenulo kako ne treba), poruka je koju je dobilo na, pretpostavlja se, stotine hiljada korisnika Facebooka.

Korisnici su se zato okrenuli Twitteru gdje, neki ozbiljno, a neki u šali komentarišu nedostupnost najpopularnije društvene mreže na svijetu.

Nakon što je djelimično proradio, zabilježeni su određeni zastoji i blokade pojedinih servisa. Sudeći po reakcijama na Twitteru, Facebook se oporavlja lagano, vraćajući funkcije postupno u normalan rad.

Agencije javljaju da je Facebook nedostupan većem broju korisnika u cijelom svijetu a očekuje se da će se kompanija uskoro oglasiti i objasniti o čemu se radi.

Osim za zabavu, Facebook je posljednjih godina postao i ozbiljno sredstvo biznisa, preko kojeg mnoge kompanije komuniciraju sa svojim sadašnjim i potencijalnim klijentima ali i prodaju svoje proizvode i ispituju tržište.

Bonus video: