Četiri potresne priče o žrtvama pedofila koji vrebaju na internetu

"Armagedon“ je "inspirisan potresnim i užasnim istinitim nesrećama koje su se dogodile na teritoriji Srbije"
187 pregleda 1 komentar(a)
pedofilija, Foto: Shutterstock
pedofilija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.07.2014. 08:34h

Izdavačka kuća "Samizdat B92" objavila je kao posebno izdanje roman Vlada Arsića "Armagedon" baziran na zastrašujućim svjedočenjima žrtvama pedofilije i zamkama koje vrebaju prije svega djecu i mlade iz realnog, ali i iz virtuelnog svijeta društvenih mreža.

Arsić koristi kao uvod u svoj roman priču o nestanku osmogodišnje djevojčice u jednoj naizgled mirnoj vojvođanskoj varošici. Poslije višesatne potrage, dete je pronađeno mrtvo, silovano i zadavljeno.

"Strahovit zločin potresao je cijelu Srbiju. Počinilac je ubrzo otkriven i uhapšen, ali ono što će tokom narednih godina otkriti inspektori policije užasnuće čak i one najhladnokrvnije i naviknute na svako zlo", kaže o knjizi njena urednica Lidija Kusovac.

Prema njenom tumačenju, "Armagedon“ je "inspirisan potresnim i užasnim istinitim nesrećama koje su se dogodile na teritoriji Srbije".

"Iako gorko potresna i stvarna, ova knjiga ne samo da razotkriva načine na koje predatori vrebaju svoje žrtve, već predstavlja i edukativno štivo za svakog roditelja. Kakve nas opasnosti vrebaju na internetu, kako da prepoznamo situacije koje mogu biti rizične i kobne za našu djecu, kako da ih spriječimo i redupredimo, samo su neka od pitanja na koja autor daje odgovor u ovom izuzetnom djelu", ocijenio je Saša Živanović, načelnik Odjeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije.

Biljana Lajović, specijalista školske psihologije, je za ovaj roman napisala da "nas uvodi u onaj dio ljudske prirode koji nazivamo tamnom, mračnom stranom ličnosti, koja izaziva nevjericu, mučninu, strah i bijes. Koliko god znali da ovo štivo nije plod mašte autora već je riječ o stvarnim, nevjerovatno drastičnim i surovim oblicima nasilja, kao da nam je teško da tu činjenicu prihvatimo. Kroz četiri potresne priče autor nas upućuje na ono na šta bismo, kao roditelji, morali da obratimo pažnju i šta da preduzmemo".

Urednica "Samizdata B92" je u ovom djelu, koje treba da postane obavezno štivo za sve roditelje, navela i jedan internet sajt: www.kliknibezbedno.rs koji je osnovan u januaru 2013. godine i na kome mogu da se pročitaju uputstva stručnjaka kako da zaštite svoju djecu od pedofila koji vrebaju svoje žrtve na nekim internet sajtovima.

Bonus video: