NOVA FUNKCIJA JOŠ UVIJEK U FAZI TESTIRANJA

Facebook planira da vrati Messenger u glavnu aplikaciju

Time bi se korisnicima omogućio pristup društvenoj platformi i servisu za razmjenjivanje poruka na jednom mjestu
484 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Facebook planira vratiti Messenger u glavnu aplikaciju i tako omogućiti korisnicima pristup društvenoj platformi i servisu za razmjenjivanje poruka na jednom mjestu.

Nova funkcija je još uvijek u ranoj fazi testitranja. Ikona aplikacije Messenger bi funkcionisala u okviru glavne aplikacije s tim da se biranjem te opcije ne bi pokretala samostalna Messenger aplikacija, već bi se ulazilo direktno u poruke.

Facebook je na sličan način funkcionisao i ranije. Messenger se kao odvojena aplikacija pojavio 2011. godine, a Facebook je 2014. uklonio Messenger funkcionalnost iz glavne aplikacije. Pet godina poslije Facebook je najavio integrisanje svih postojećih servisa za razmjenu poruka (WhatsAppa, Messengera i Instagrama) tako da sve funkcije budu dostupne u okviru glavne aplikacije. Kompanija Facebook planira ovaj projekat završiti krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

Ipak, zbog dijela korisnika koji ne koriste često glavnu aplikaciju Facebook će svaki servis i aplikaciju zadržati kao samostalnu i nakon integracije, piše Klix.ba.

Preporučujemo za Vas