Punjač za električna vozila od danas u hotelu Hilton Podgorica

Punjač za električna vozila pozicioniran je na -1 nivou garaže hotela i omogućava punjenje jednog električnog vozila bilo koje vrste (autmobili, motocikli, skuteri, bicikli) u okviru ~90 minuta
3344 pregleda 0 komentar(a)
Hilton Podgorica, Foto: Luka Zeković
Hilton Podgorica, Foto: Luka Zeković

Hilton Podgorica Crna Gora je jedan od 5.700 Hilton hotela širom svijeta koji sa ponosom implementira Travel with Purpose smjernice za duplo manji uticaj na životnu sredinu i duplo veći pozitivni uticaj na društvo i zajednicu do 2030. godine, što su okosnice Hiltonovog programa očuvanja razvijanog tokom 100 godina poslovanja.

Nastojimo da sačuvamo životnu sredinu za buduće generacije smanjući svoj uticaj kroz racionalno upravljanje energijom, ugljenikom, vodom, otpadom i pažljivom selekcijom dobavljača.

U Hiltonu Podgorica Crna Gora svjedoci smo da i najmanje mjere imaju dalekosežne rezultate. Koristeći posebne tehnologije koje omogućavaju pranje na niskim temperaturama u hotelskom vešeraju, sa svakim ciklusom pranja uštedjeli smo 40% vode. Od 30-og juna ove godine plastične slamke i jednokratna plastika su zamijenjene biorazgradivim, podržavajući globalni cilj da do 2030. godine smanjimo količinu otpada za 50%. U cilju podrške razvoju i komercijalizaciji naprednih tehnoloških rješenja, instalirali smo punjač za električna vozila, pozicioniran na -1 nivou naše garaže, koji omogućava punjenje jednog električnog vozila bilo koje vrste (autmobili, motocikli, skuteri, bicikli) u okviru ~90 minuta, kojeg će gosti hotela moći da koriste besplatno narednih godinu dana.

Kako globalno, tako i u Hiltonu Podgorica Crna Gora obavezali smo se da pažljivo pratimo, analiziramo i izvještavamo o našem uticaju na društvo i životnu sredinu kroz LightStay - više puta nagrađivan mjerni sistem. Nastojaćemo da u kontinuitetu uvodimo mjeru više i uslugu više koji će doprinositi očuvanju naše planete.