NA TRI LOKACIJE

U Budvi postavljene pametne klupe

Klupe su postavljene u Starom gradu, na šetalištu Slovenska obala i u Rafailovićima i imaju besplatan Wi-Fi, punjače za telefone, mjerač kvaliteta i vlažnosti vazduha, vazdušnog pritiska, temperature te nivoa buke
1959 pregleda 1 komentar(a)
Pametna klupa u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Pametna klupa u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Na tri lokacije u Budvi, kroz Budva Zero Waste City incijativu, postavljene Strawberry pametne klupe koje se pune solarnom energijom.

Klupe su postavljene u Starom gradu, na šetalištu Slovenska obala i u Rafailovićima i imaju besplatan Wi-Fi, punjače za telefone, mjerač kvaliteta i vlažnosti vazduha, vazdušnog pritiska, temperature te nivoa buke.

"Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovu inicijativu pomogli da Budva dobije urbani mobilijar kakav imaju najmoderniji gradovi svijeta. Ove solarne, ekološke klupe, promovišu smanjenje zagađenja prirode i korišćenje zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije. Pored toga što su vizuelno doprinijele ljepšem izgledu naše obale, vjerujem da će i građanima i turistima biti korisne i zanimljive u svakodnevnim aktivnostima. Ovom donacijom, kao i ranijom donacijom 30 kanti za odlaganje plastike fondacija Coca-Colasa svojim partnerima pokazala je da aktivno i strateški učestvuje u stvaranju čistije i ekološki osviješćene Budve", poručila je Magdalena Miljanić iz NVO Eko centar Budva.

Kroz Budva Zero Waste City incijativu Budva je ovog ljeta dobila i Interaktivni centar gdje se kroz edukaciju i zabavu prikuplja ambalažni otpad i uči o reciklaži.

Dovoljno je da uz dobru volju donesete i plastične flaše i da kroz zabavu osvojite i neku od nagrada.

Interaktivni centar nalazi se u parku Stefan Mitrov Ljubiša, na Slovenskoj obali i otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.