INFORMACIJE DOBAVLJAČA

Sljedeći iPad Pro bi mogao imati tri zadnje kamere

Apple je ranije ove godine predstavio poboljšani iPad Mini i iPad Air
682 pregleda 0 komentar(a)
Direktor kompanije Apple, Tim Kuk, Foto: Reuters
Direktor kompanije Apple, Tim Kuk, Foto: Reuters

Prema brojnim medijskim izvještajima, kompanija Apple će predstaviti novi iPhone koji će imati tri zadnje kamere, a isto se spekuliše i za novi iPad Pro, dok će standardni 10,2-inčni iPad imati dvije kamere.

Apple je ranije ove godine predstavio poboljšani iPad Mini i iPad Air, a sada se očekuju novi modeli iPada i iPada Pro koji bi mogli imati nove sisteme kamera. 

Informacije Appleovih dobavljača govore da će iPad Pro dobiti tri kamere. Nadolazeći iPhone 11 će imati sličan sistem kamera. Takođe, navodi se da će šesta generacija iPada posjedovati dvije kamere kao i iPhone 11 LCD model. Ti modeli bi trebalo da se pojavite na tržištu u oktobru.

Apple je koristio dvije zadnje kamere za nekoliko prethodnih iPhone modela, ali ih nikada nije iskoristio za tablet. Najnoviji iPad Pro ima jednu kameru od 12 megapiksela, dok iPad MIni, iPad, Air i iPad posjeduju kameru od osam magepiksela. 

Dodatne kamere na nadolazećim iPhone modelima će se koristiti za AR aplikacije, a isti sistem bi trebalo da dobije i iPad Pro.

Preporučujemo za Vas