One Action - Motorolin pokušaj da "spakuje" GoPro kameru u smartfon

Riječ "Action" u imenu smartfona se odnosi na treću zadnju kameru, a to je ultraširoka kamera koja snima video pod uglom od 117 stepeni baš kao i GoPro
1345 pregleda 0 komentar(a)
Motorola One Action, Foto: Screenshot/Youtube
Motorola One Action, Foto: Screenshot/Youtube

Motorola je prošle godine predstavila porodicu jeftinih "pametnih" telefona pod nazivom One, a sada se pojavio novi model Motorola One Action.

One Action se izdvaja po tome što nudi kvalitet videa kakav imaju akcione kamere kao što je GoPro.

Riječ "Action" u imenu smartfona se odnosi na treću zadnju kameru, a to je ultraširoka kamera koja snima video pod uglom od 117 stepeni baš kao i GoPro. Motorola je uradila nekoliko stvari kako bi se video koji snima Action razlikovao od videa snimljenog drugim telefonima, počevši od samih sočiva.

Postoji superširoki mod snimanja, ali je Motorola i fizički rotirala senzor, što znači da će One Action snimati video horizontalno, iako smartfon držite vertikalno i obrnuto. To je mala promjena, ali je ipak pametno rješenje koje će omogućiti korisnicima da maksimalno iskoriste unikatni hardver. Motorola pokušava uz pomoć softverskih algoritama ponuditi "poboljšanu video stabilizaciju" kako se slika ne bi "tresla" dok traje snimanje, piše Kliks.

Što se tiče ostalih specifikacija, One Action ima 6,3-inčni FHD+ ekran s rupičastim izrezom za selfie kameru od 12 megapiksela, dok su nazad kamere od 12 (široka), 16 (ultraširoka) i 5 (senzor za dubinu) megapiksela. Uređaj koristi Samsungov Exynos 9609 procesor, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, USB-C port i utor za slušalice, a napaja ga baterija od 3.500 mAh. One Action će koristiti Android One.

Koštaće 259 eura kad se pojavi u evropskim prodavnicama u oktobru.

Bonus video: