Stižu i električna kolica za bebe

Bosch neće prodavati kolica, već sistem, a švedski brend "Emmaljunga" će prvi lansirati kolica na osnovu tog sistema 2020. godine
1819 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Čini se da danas mnogi uređaji na točkovima počinju da se prave u električnim verzijama. Automobili su postali električni, autobusi su električni, a takođe počinjemo da primjećujemo i sve više kompanija koje ulažu u izradu električnih motocikala.

Imajući sve to u vidu ne iznenađuje vijest da je kompanija “Bosch” odlučila da primijeni svoje znanje i krene sa kreiranjem sistema električnih kolica za bebe - “eStroller”, prenose mediji.

Ukratko, to znači da će u budućnosti, ako treba da gurate bebu uzbrdo dok je u kolicima, biti znatno lakše nego danas. To je zahvaljujući tome što je “Bosch” kolica opremio dvostrukim električnim motorima koji dolaze čak i sa ugrađenim senzorima iz bezbjednosnih razloga, gdje ako detektuju da kolica gurate nizbrdo, pomoći će vam da kočite kako bi spriječili bilo kakve nezgode sa kolicima.

Senzori će se takođe koristiti za detektovanje kada idete uzbrdo gdje će uključiti motore, a takođe će biti od pomoći da kolica zadržite u određenom pravcu. Ostale bezbjednosne karakteristike uključuju mogućnost kolica da se sama zaustave u slučaju da izgubite kontrolu nad njima.

Ugrađena litijum-jonska baterija od 18 volti ponudiće autonomiju nešto više od 14 kilometara, što zvuči prilično pristojno, ovjenjuju stručnjaci. To ne znači da vjerovatno nećete moći da idete u mnogo dugih šetnji a da u međuvremenu ne napunite kolica.

Pošto su baterije zamjenjive, biće veoma lako da ih mijenjate sa drugim Bosch uređajem, na primjer sa bušilicom.

USB port može da napuni vaše uređaje, a Bluetooth veza sa vašim telefonom može da mjeri procenat napunjenosti i čak da podesi alarm u cilju sprečavanja krađe kolica.

Bosch neće prodavati kolica, već sistem, a švedski brend “Emmaljunga” će prvi lansirati kolica na osnovu ovog sistema 2020. godine. Još nema riječi o cjenama, ali pretpostavlja se da neće biti jeftina.

Bonus video: