Zahvaljujući televiziji 60 odsto Evropljana mijenja se na bolje

Otkako je prošle godine Samsung lansirao QLED 8K televizore, prodaja QLED televizora porasla je za 200 posto
707 pregleda 0 komentar(a)
Samsung QLED 8K TV, Foto: Samsung
Samsung QLED 8K TV, Foto: Samsung

Inovacije na polju televizijske tehnologije i sadržaja pozitivno utiču na lični i kulturni razvoj evropskih korisnika, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije Samsung, objavljeno na sajmu IFA 2019.

Sprovedeno u susret pedesetogodišnjici postojanja kompanije, istraživanje je pokazalo da, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput 8K tehnologije i visokog kvaliteta, ali i raznolikom sadržaju koji se danas emituje, razvoj televizije ima vidljivi uticaj na mnoge aspekte života.

Čak 57 odsto ispitanih Evropljana izjavilo je da je gledanje televizijskog programa promijenilo njihovo mišljenje o društvenim problemima, kao što su klimatske promjene, siromaštvo, ekonomska jednakost i diskriminacija.

Primjera radi, emisija Blue Planet televizijske kuće BBC, motivisala je više od 80 odsto ispitanika da preduzmu nešto po pitanju očuvanja životne sredine i upotrebu jednokratne plastike svedu na minimum.

QLED predstavlja budućnost televizije

Da QLED tehnologija poboljšava iskustvo gledanja televizije, smatra čak 80 odsto korisnika.

Otkako je prošle godine Samsung lansirao QLED 8K televizore, prodaja QLED televizora porasla je za 200 posto.

Stoga su nakon QLED uređaja od 65, 75, 82 i 85 inča u Berlinu predstavili i najmanjeg člana porodice od 55 inča, koji bi trebalo da košta oko 2500 eura.

Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprekoran kvalitet slike, stopostotni volumen boje, kao i revolucionarnu tehnologiju baziranu na vještačkoj inteligenciji.

Osim toga, Samsung je predstavio i BESPOKE kućne aparate za moderne potrošače.

Osmišljeni kao modularni uređaji i zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, od onih sa jednim do onih sa četvoro vrata, njihovi frižideri se veoma lako uklapaju u različite prostore.

Za korisnike koji žele da budu još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu rernu Dual Cook Steam Oven.

Uz savremen dizajn dolaze i nevjerovatne mogućnosti u pogledu performansi.

Rerna je postavljena vertikalno i karakterišu je teksturisane površine sa novim interfejsom.

Uz pomoć Dual Cook Steam opcije, u različitim odjeljcima, omogućeno je istovremeno pripremanje hrane procesom konvekcije i na pari.

Samsung kuhinjske inovacije već su pomogle u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Međutim, na sajmu IFA 2019 najavljena je još bliža saradnja sa kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane. U međusobnoj saradnji do sada je razvijeno mnoštvo inovacija, poput pametnih spiskova za nabavku na Samsung Family Hub frižiderima, čime svako iskustvo kuvanja postaje mali društveno odgovorni projekat.

Kako prosječni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako uređaj za osvježavanje odeće AirDresser izgleda kao garderober ili ogledalo. Uz to, lansiran je i Air Purifier AX9500, prvi Wind-FreeTM sistem za prečišćavanje vazduha na svijetu. Uz modularni dizajn ovaj uređaj će se uklopiti u svaki dom, a pomoću troslojnog sistema filtriranja, smanjiće prisustvo štetnih gasova, prašine i alergena u vazduhu.

Koncept moernog doma upotpunjen je i novim POWERstick Jet™ bežičnim usisivačem od 200W.

Petoslojni HEPA sistem filtriranja i baterija koja traje sat vrijemena omogućavaju da se ukloni 99,999 odsto čestica prašine i alergena, spriječavajući da se one vrate u vazduh kroz izduvni ventil.

Bonus video: