BUDUĆNOST BEZ ŠIFRI

Projekat Crnogorskog Telekoma nagrađen na Infofestu 2019

Telekom i IPification prvi u Evropi donose budućnost bez šifri, zaštitu privatnosti svojih korisnika i bolje korisničko iskustvo
2312 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski Telekom dobitnik nagrade za najbolje projektno rješenje, Foto: Crnogorski Telekom
Crnogorski Telekom dobitnik nagrade za najbolje projektno rješenje, Foto: Crnogorski Telekom

Na Festivalu informatičkih dostignuća – INFOFEST 2019, Crnogorski Telekom je dobio nagradu za najbolje projektno rješenje prezentovano na Infofestu, i to za IPification, servis koji Telekom u Crnoj Gori implementira u saradnji sa kompanijom IPification iz Hongkonga.  

Riječ je o trenutno najsavremenijem načinu verifikacije korisnika koji Crnogorski Telekom prvi u Evropi nudi svojim poslovnim klijentima i partnerima u želji da dodatno zaštiti kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

Infofest nagrada
Infofest nagrada(Foto: Crnogorski Telekom)

Telekom i IPification tako donose budućnost bez šifri, pa korisnici više neće morati da pamte komplikovane šifre ili koriste biometrijsku autentifikaciju poput otiska prsta ili face ID-a prilikom logovanja na mobilne aplikacije, čime se smanjuje mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka.  

Saša Adžić
Saša Adžić(Foto: Crnogorski Telekom)

IPification koristi infrastrukturu i informacije mobilnog operatora u 'heširanom' obliku tako da nisu dostupne trećim stranama, pa korisnici aplikacija koji su na Telekom mobilnoj mreži – bez obzira da li je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma – sada na raspolaganju imaju potpuno bezbjedan način da se registruju, uloguju, i obavljaju plaćanja, transakcije, i druge akcije unutar aplikacija koje koriste.  

Stefan Kostić
Stefan Kostić(Foto: Crnogorski Telekom)

Istovremeno, integracijom servisa IPification u različite aplikacije, vrijeme potrebno za autentifikaciju skraćuje se sa oko 45 na svega 6 sekundi, čime se u velikoj mjeri poboljšava korisničko iskustvo.  

Iz Telekoma poručuju da će nastaviti da šire ponudu savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima, kako bi izašli u susret specifičnim potrebama poslovnih partnera i klijenata, ali i kako bi dodatno zaštili crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.  

IPification je u ponudi Telekoma za biznis korisnike i partnere od jula ove godine.

Preporučujemo za Vas