SAMSUNG PREDSTAVIO NOVE MODELE TELEVIZORA

Ovako izgleda budućnost televizije

Samsung flegšip televizor za 2020. godinu pod nazivom Q950TS QLED 8K nudi tehnologiju i gledalačko iskustvo bez konkurencije, kombinujući vrhunski kvalitet slike i zvuka, napredne mogućnosti vještačke inteligencije, sa premijum dizajnom
4454 pregleda 0 komentar(a)
Samsung, Foto: DRAGANA RANKOVIC
Samsung, Foto: DRAGANA RANKOVIC

Kompanija Samsung predstavila je nove modele televizora i audio uređaja za evropsko tržište, među kojima su flegšip televizor Q950TS QLED 8K, proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja, MicroLED, Lifestyle televizora i soundbarova na Samsung Forumu održanom u Valeti, na Malti.

Nova generacija inteligentnih ekrana

Samsung
Samsung(Foto: www.roberthoernig.com)

Samsung flegšip televizor za 2020. godinu pod nazivom Q950TS QLED 8K nudi tehnologiju i gledalačko iskustvo bez konkurencije, kombinujući vrhunski kvalitet slike i zvuka, napredne mogućnosti vještačke inteligencije, sa premijum dizajnom.

U Evropi je dostupan u veličinama od 65, 75, i 85 inča, a korisnicima pruža iskustvo gledanja sadržaja na ekranu od ivice do ivice. Revolucionarni Infinity Screen ekran ima odnos ekrana i kućišta uređaja od nevjerovatnih 99 odsto. Posmatran iz profila, Q950 je izuzetno tanak, svega 15mm, pa svojom pojavom i sa šest ugrađenih zvučnika daje definiciju ideje o sveobuhvatnim ekranima. Ovaj model briše granice između televizora i okruženja kako bi korisnicima bilo obezbijeđeno savršeno iskustvo gledanja televizije u kući.

Samsung je proširio ponudu QLED 8K televizora uređajima u veličinama od 55 do 98 inča, kako bi svaki korisnik mogao da pronađe idealan televizor, u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima prostora.

4K najveći adut kompanije

Samsung
Samsung(Foto: www.roberthoernig.com)

Ove godine predstavljena je najsveobuhvatnija QLED 4K ponuda, sa modelima Q60T, Q70T, Q80T, Q90T i Q95T, dostupnim u veličinama od 43 do 85 inča.

„Nalazimo se u novoj eri inteligentnih ekrana, a ova godina će donijeti još veću potražnju za personalizovanim televizijskim iskustvom.Ovogodišnja ponuda televizora i audio uređaja je najjača, najpametnija i najsveobuhvatnija do sada- sa ciljem da se zadovolje različiti životni stilovi, bez kompromisa.“- rekao je Nejtan Šefild , rukovodilac TV i AV odjeljka u Samsungu.

Vrhunski kvalitet slike i zvuka predstavlja osnovu Samsung QLED televizora, ali unaprijeđene Smart Screen mogućnosti na bazi vještačke inteligencije su ono što zaista pravi razliku. Ove karakteristike, jedinstvene za Samsung, omogućavaju novim uređajima da ponude savršeno iskustvo gledanja:

Quantum Dot AI kombinuje Samsung 8K procesor sa vodećom platformom u industriji, Tizen, kako bi vizuelno unaprijedila bilo koji sadržaj. Bez obzira na izvor ili trenutnu rezoluciju, slika sada može biti prikazana na čak 33 miliona piksela.

Adaptive Picture opcija analizira stepen svjetlosti i sadržaj na ekranu, kako bi obezbijedila savršen kvalitet slike, bez obzira na to da li se televizor gleda u mračnoj ili osvijetljenoj prostoriji

Active Voice Amplifier eliminiše pozadinsku buku koja je procijenjena drugom najvećom smetnjom prilikom gledanja televizije kod evropskih korisnika. Ova opcija automatski prepoznaje smetnje i prilagođava zvuk kako bi bio što jasniji.

Objecting Tracking Sound+ stvara trodimenzionalni zvučni efekat kombinovanjem više zvučnika na vrhu, dnu i sa strane uređaja odgovarajućim algoritmom veštačke inteligencije. OTS+ savršeno usklađuje zvuk sa akcijom na ekranu, kreirajući vrhunsko gledalačko iskustvo.

Q-Symphony je jedinstveno simultano korišćenje više zvučnika. Po prvi put do sada, QLED modeli za 2020. godinu ostavljaju gornje i donje zvučnike aktivnim kada se sa njima spoji Samsung Q soundbar uređaj, kako bi zajedno stvorili bogatiji, potpuniji, okružujući zvuk.

Zvuk prije svega

Samsung
Samsung(Foto: www.roberthoernig.com)

Koristeći Samsung Acoustic Beam tehnologiju integrisanu sa Dolby Atmos i DTS:X rešenjima, Q serija pruža korisnicima osećaj kao da su i sami učesnici dešavanja na ekranu.

Ipak, optimalni zvuk ne krije se samo u dubokoj integraciji sa televizorom. Nova Samsung S serija (S60T i S40T) pruža moćne performanse sama za sebe, bez povezivanja sa TV aparatom. Pametna i istančanog stila, S serija savršeno se uklapa u svaki prostor, utapajući se u atmosferu doma. Ovo je soundbar namenjen pravim ljubiteljima muzike i onima koji cijene premijum dizajn.

Televizor kao pametni telefon

The Sero ima mogućnost rotiranja između horizontalnog i vertikalnog položaja, baš kao pametni telefoni,što znači da korisnici mogu da uživaju u različitim sadržajima i da mijenjaju način prikazivanja slike, u skladu sa sadržajem na povezanom pametnom telefonu.

Nezaobilazni dio ovogodišnje ponude Lifestyle modela je I The Frame. U 2020. godini ovaj uređaj dolazi u novim veličinama od 32 i 75 inča, šireći dosadašnju ponudu. Uz novu auto opciju na bazi vještačke inteligencije, Art Store aplikacija The Frame televizora sada može da preporuči umjetnička djela u skladu sa ukusom vlasnika.

Nejtan Šefild
Nejtan Šefild(Foto: Samsung)

Ekrani koji nemaju granice

Na Samsung Forumu predstavljena je i nova linija inovativnih MicroLED televizora. Modularna tehnologija MicroLED uređaja nema ograničenja kada se radi o veličini, ivicama i rezoluciji. Uz veličine koje variraju od 75 do 292 inča, MicroLED pruža personalizovan, sveobuhvatan osjećaj prilikom gledanja najrazličitijih sadržaja kod kuće.

Način na koji se sadržaji gledaju u kućnom okruženju evoluira iz godine u godinu. Pored jednostavnog pristupa svojim omiljenim filmovima i serijama, korisnici žele da na lak način otkrivaju i nova iskustva. Samsung nastavlja da razvija i širi partnerstva sa vodećim kreatorima sadržaja. Od 24. marta za korisnike Samsung televizora širom Evrope biće dostupan Disney+.

Pametno,pametnije

Samsung televizori nude različite opcije glasovnog asistenta, uključujući Amazon Alexa, Google Assistant i Bixby, kako bi korisnici odabrali ono što im najviše prija. Lakši pristup vijestima, vremenskoj prognozi i omiljenim sadržajima su neke od pogodnosti koje očekuju korisnike, uz proširene funkcije pametnog doma i kontrole televizora.Prateći potrebe korisnika,Samsung je sa novom generacijom televizora predstavio I nove načine umrežavanja. Multi-View je opcija idealna za one koji često koriste druge uređaje dok gledaju televiziju. Ovaj režim rada omogućava da se sadržaj sa mobilnog uređaja prikaže u jednom delu televizijskog ekrana, uz fleksibilnost odabira između 14 različitih opcija podeljenih ekrana.Tap View čini povezivanje pametnih telefona sa televizorom lakšim nego ikad. Korisnici sada mogu prikazati sadržaj telefona na velikom ekranu jednostavnim fizičkim dodirom dva uređaja.

Preporučujemo za Vas