ZAHVALJUJUĆI PANDEMIJI

Prihodi od video igara u 2020. gotovo 160 milijardi dolara

Najveći rast prihoda biće u segmentu igara za mobilne uređaje, čemu je tokom pandemije koronavirusa doprinijelo zatvaranje mnogih internet kafića i sve veća dostupnost mobilnih uređaja
913 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Na globalnom tržištu video igara u ovoj godini biće ostvareni prihodi od 159,3 milijardI dolara, što bi bilo 9,3 odsto više nego godinu ranije, podaci su iz izvještaja kompanije Newzoo.

U Newzoo-u prognoziraju i da će prihodi te industrije do 2023. godine premašiti 200 milijardi dolara.

Poređenja radi, Disney je u prethodnom kvartalu zabilježio gubitak od 1,4 milijarde dolara, a cijela filmska industrija je od početka godine izgubila blizu 10 milijardi dolara, zbog mjera suzbijanja pandemije koje su pokosila i druge sektore industrije zabave, pokazalo je više istraživanja.

Najveći rast prihoda biće u segmentu igara za mobilne uređaje, čemu je tokom pandemije koronavirusa doprinijelo zatvaranje mnogih internet kafića i sve veća dostupnost mobilnih uređaja, prenosi agencija Hina. 

Analitičar Newzoo-a Tom Vijman naveo je da će prihodi od prodaje igara za mobilne uređaje u 2020. biti 77,2 milijarde dolara ili 13,3 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

Procjenjuje se i da će od 2,7 milijardi korisnika igara njih 2,6 milijardi igrati na mobilnim uređajima. 

Međutim, svega 38 odsto platiće za igru na mobilnom telefonu, pokazuje istraživanje.

Vijmanu navodi da je rast prihoda uobičajeno daleko sporiji u svijetu igara za personalne računare.

Preporučujemo za Vas