7 razloga zašto je Vašem biznisu potreban web sajt

Bez obzira na veličinu Vašeg biznisa i koje usluge nudite, potrebno je pronaći načine da unaprijedite poslovanje i privučete nove klijete ili kupce

26361 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Laganoo
Foto: Laganoo

Vrijeme kada je bilo dovoljno oslanjati se samo na redovne klijente i njihove preporuke je iza nas. Jer, konkurencija će svojom promocijom i akcijama privući Vaše trenutne klijente, kao i potencijalne preporuke. A potrebno je uvijek biti jedan korak ispred konkurencije, zar ne?

Danas, svijet bez interneta gotovo je nezamisliv, a period pandemije pokazuje da je danas i poslovanje bez interneta gotovo nezamislivo. Iako bi možda pomislili, online prezentacija Vašeg biznisa ne iziskuje velika novčana sredstva, a izuzetno je korisna. Bilo da ste preduzetnik, freelancer, vodite organizaciju, imate startup, manju ili veću kompaniju ili pak domaću radinost, ovo su razlozi zbog kojih morate prezentovati svoju djeltatnost na internetu.

1 - Čak 93% odluka o kupovini počinje Internet pretragom.

Google je mjesto na kojem možete pronaći sve. Kako to da Vaš biznis nije tamo?

Kada kupci započnu proces pretrage i mini istraživanje za proizvode ili usluge koje i Vi nudite, Vaš biznis koji tamo ne postoji ostaje zakinut za čitavu jednu grupu potencijalnih kupaca, dok kompanije koje posjeduju web sajt stiču dragocjenu prednost.

2 – 30% korisnika ne uzima u obzir firme koje nemaju web sajt.

Jednostavno, korisnici više vjeruju kompanijama koje imaju web sajt i time pokazuju svoju profesionalnost u poslovanju. Još ako je on jednostavan za upotrebu, savremen i pregledan, ugled kompanije raste.

3 – Ljudi pretražuju o kompanijama na internetu i kontaktiraju ih online.

Nevezano za Vašu ciljnu grupu, internet koriste svi, i mlađa i starija populacija. Čitaju o proizvodima, uslugama, savjetima, nedoumicama, iskustvima drugih, a Vaš web sajt može biti najbolje mjesto za to, pogotovo ako je dobro SEO optimizovan i pojavljuje se na prvoj strani Google pretraživača.

Dodatna mogućnost je postavljanje mape na kojoj se nalazi Vaša kompanija ili radnja, koja bi korisnike navigirala do tačne adrese.

4 – Nemaju svi društvene mreže.

Društvene mreže su sredstva za komunikaciju i promociju, a svakako ne specijalizovan kanal prodaje. Iako Crna Gora ima značajan broj korisnika društvenih mreža, taj procenat je daleko od 100% svih internet korisnika. Pored toga, neko od njih ima Facebook a nema Instagram, i obratno, pa je tako web sajt idealan kanal prodaje za Vaše proizvode.

foto: Laganoo

5 – Kupovina se već preselila online.

Sigurno ste i Vi već kupovali nešto online, a znate da niste jedini. Pogotovo tokom pandemije, kada je fizičko kretanje ograničeno, kupovina preko interneta doživljava ekspanziju. Tako je i u Crnoj Gori sve više korisnika koji vrše porudžbinu preko web sajta ili zakazuju termine online, pa web prodavnica postaje neophodna, nevezano za vrstu usluga koje pružate.

6 – Upoznajete svoje potencijalne klijente.

Zahvaljujući naprednoj analitici koju web sajt pruža, možete saznati ko je sve zainteresovan za Vaše usluge, odakle su, koliko imaju godina ili koja su njihova interesovanja. Sve su ovo izuzetno bitni podaci za Vaše naredne korake, te unaprijeđenje marketing i prodajne strategije.

7 – Dostupni ste 24/7. Čak i kada spavate.

Posjedovanje web sajta omogućava da kompanija bude dostupna klijentima čak i kada se njeno radno vrijeme završi, a i lokacija prestaje biti ograničavajući faktor. Gdje god se potencijalni klijenti nalazili, mogu pristupiti sajtu, saznati korisne informacije, poručiti proizvod ili uslugu ili dobiti automatske odgovore na svoja pitanja.

Pored toga, web sajt stvara prilike za širenjem tržišta, jer kompanija više nije ograničena na lokalne kupce, već postaje vidljiva i šire.

foto: Laganoo

Prilikom kreiranja web sajta može Vam pomoći digitalna agencija “Laganoo”. Njihov tim razumije da upravljanje firmom može biti izazovno, posebno na malom tržištu kao što je naše i sa ograničenim finansijama koje preduzetnici u Crnoj Gori imaju. Zato, u svojoj ponudi imaju 3 paketa za izradu web sajtova, koji su namijenjeni različitim biznisima, njihovim potrebama i obimu poslovanja, dok su cijene prilagođene domaćem tržištu. Na taj način, bez obzira na veličinu i usluge koje Vaš biznis nudi, možete poručiti odgovarajući paket.

“Laganoo” zna koliko je bitno da savremen web sajt ima mogućnost zakazivanja termina ili poručivanja proizvoda, pa zato svaki od tri paketa uključuje kreiranje web prodavnice ili online zakazivanja i niz drugih benefita. Detaljnije o karakteristikama paketa pročitajte ovdje.

Nakon ovoga, koji je Vaš izgovor da nemate web sajt? Spremite se za lansiranje Vašeg biznisa u digitalni svijet i kontaktirajte Laganoo:

  • Broj telefona je: +382 69 25 26 26
  • Email: prodaja@laganoo.me
  • Web sajt: www.laganoo.me

Ili ih zapratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.