upozorenja stavljena i na tvitove donalda trampa

Tviter uklanja obmanjujuće objave vezane za američke izbore

Tviter je najavio da će korisnike od sljedeće nedjelje usmjeravati na vjerodostojne izvore ako pokušaju retvitovati zavaravajuće sadržaje

1020 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tviter je danas objavio da će ukloniti objave koje pozivaju na uplitanje u američki izborni proces, a kompanija je najavila i nove mjere protiv širenja dezinformacija uoči predsjedničkih izbora, prenosi Hina.

Tviter je najavio da će korisnike od sljedeće nedjelje usmjeravati na vjerodostojne izvore ako pokušaju retvitovati zavaravajuće sadržaje.

Iz Tvitera su rekli da su stavljena upozorenja na haljde obmanjujućih objava.

Dodali su da će povećati upozorenja i ograničenja na tvitove s obmanjujućim informacijama o američkim političarima, poput kandidata ili ljudi iz izborne kampanje, kao i na američke profile s više od 100.000 pratilaca ili one sa "značajnim angažmanom".

Tviter je objasnio da će korisnici morati kliknuti na upozorenja prije nego što mogu vidjeti obmanjujuće tvitove. Isključiće se i opcije lajkovanja i retvitovanja takvih sadržaja.

Iz kompanije su rekli da su stavljena upozorenja na hiljade obmanjujućih objava, a najviše pažnje privukla su upozorenja na tvitove aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Društvene mreže su pod pritiskom da odgovore na dezinformacije i pripreme se na moguće onlajn nasilje i zastrašivanje uoči predsjedničkih izbora 3. novembra.

Preporučujemo za Vas