KOMPANIJA KING

"Crash Bandicoot" dolazi i na pametne telefone

Jedna od najpopularnijih platformi u svijetu video-igara širi spisak uređaja na kojima se može igrati

2454 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: crashbandicoot.com
Ilustracija, Foto: crashbandicoot.com

Gejming kompanija King još je u julu ove godine potvrdila da radi na razvijanju verzije legendarne platformske video-igre “Crash Bandicoot” za pametne telefone.

Kada je vijest objavljena, King nije otkrio kada će biti igra koja je u drugoj polovini devedesetih osvojila svijet biti dostupna na smartfonovima, međutim, sada je i to poznato – genetski modifikovani torbar i vječni protivnik doktora Neo Korteksa krenuće u nove avanture na proljeće 2021. godine, tačnije 21. marta.

Developer King već je je ljubiteljima video-igara poznat kao ime koje stoji iza popularnih naslova kao što su “Candy Crush” i “Crash Bandicoot”, a adaptacija za pametne telefone kultnog ostvarenja koje se prvo pojavilo na PlayStationu najavili su jednostavno pod nazivom “Crash Bandicoot: On the Run!”.

Saopšteno je i da će ova igra biti kompatibilna sa mobilnim uređajima koji koriste operativne sisteme Android i iOS.

Kao što je dobro poznato, ljubiteljima platformskih arkada, lik iz serijala “Crash Bandicoot” trči i skuplja različite predmete, a u novoj verziji igre postojaće i mogućnost izrade oružja “u hodu”. U igri će se pojaviti i poznati likovi iz franšize Koko, čudni Fejk Kraš i pomenuti zlikovac Neo Korteks. Cilj će biti pobijediti zlog doktora u Labu, u jednom od najtežih nivoa igre.

Korisnici iOS-a će moći da se registruju za preuzimanje igre putem App Storea, a registracije za Android su otvorene još u julu preko Google Playa i svi registrovani biće obaviješteni kada igra bude dostupna za preuzimanje.