Građenje biznisa online je jeftinije nego što ste mislili

Da li Vaš plan aktivnosti i budžet za ovu godinu uključuju internet kao kanal prodaje i promocije? Pročitajte kako svoj biznis možete obavljati online, uz niske troškove i visoku efikasnost

27961 pregleda 146 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Laganoo
Foto: Laganoo

Sa početkom 2021. više ne možemo govoriti o „novim okolnostima“ koje su zadesile svijet. Jasno je koliko se mijenja način poslovanja i kako opstaju samo oni biznisi koji se najbrže mogu prilagoditi promjenama na tržištu.

Bilo da imate manji ili veći biznis, online prezentacija Vašeg poslovanja je postala neizostavan dio biznis strategije, a intenzivnije korišćenje online platformi u svrhe prodaje i marketinga predstavlja neminovnost. Pored toga što predstavljate svoj biznis, preko interneta možete vršiti i prodaju, zakazivati termine, ugovarati nove poslove.

Ukoliko ste nesigurni i pitate se koliko ste uopšte spremni za pojačano korišćenje interneta u svom poslovanju, te da li je Vaša djelatnost adekvatna za ovaj vid komunikacije, u nastavku dajemo odgovore na dva pitanja sa kojima se ovdašnji vlasnici biznisa najčešće susrijeću.

Da li je internet pogodan kanal za promociju mog biznisa?

Možete li se sjetiti neke industrije za koju nećete pretraživati informacije na internetu? Mnoge djelatnosti su već preselile značajan dio poslovanja na internet:

  • Kako veliki maloprodajni lanci, tako i individualni proizvođači voća i povrća sve više, umjesto u prodavnici ili na pijaci, svoje proizvode prodaju preko web sajta i obezbjeđuju dostavu svojim mušterijama.
  • Restorani više nego ikad primaju narudžbe i iz svojih kuhinja vrše isporuku na traženu adresu.
  • Umjesto da mušterije više puta dolaze ili pozivaju telefonom kako bi pronašli odgovarajući slobodan termin, kozmetički saloni i stomatološke ordinacije nude mogućnosti da klijent sam zakaže odgovarajući termin preko web sajta, na osnovu jednostavnog uvida u raspoložive termine.
  • Serviseri automobila ili kućanskih aparata su takođe uvidjeli značaj prezentacije online. Za ove djelatnosti interesovanje se javlja kada određeni kvar nastane, a to je za servisere savršena prilika da se prilikom pretrage na Google-u pojavi njihov web sajt i kontakt informacije i na taj način „ugrabe“ klijenta prije konkurencije.
Laganoo
foto: Laganoo

Najveća prednost izrade web sajta za Vaš biznis je to što će biti lako dostupan i na samo par klikova od potencijalnog klijenta.

U vrijeme ograničenog kretanja, kada je mogućnost fizičkog odlaska u radnju ili obavljanja djelatnosti na načine na koje smo navikli izrazito smanjena, internet je jedino mjesto koje radi neprestano, bez smetnji i kojem možemo svi lako pristupiti.

Da li je uspostavljanje internet prodaje skupo?

Budimo jasni, tačan odgovor je: NE. Zapravo, vjerovatno je i jeftinije nego što ste mislili, jer se cijena kreće već od 299 eura.

Svako ko se bavi nekom vrstom biznisa i koristi internet kao sredstvo za promociju, zna koliko novca može da uštedi uz pomoć ove metode poslovanja. Daleko je jeftinije da se reklamirate na internetu nego u novinama, na radiju ili televiziji. Pored toga, imate priliku da lako i besplatno komunicirate sa Vašim klijentima, jedan na jedan, što bi sa tradicionalnom metodom zahtijevalo dosta novca.

A Vaša prodaja? Ona funkcioniše bez prestanka, 24/7, nevezano za radne dane, praznike, vremensku zonu, što jasno donosi ogromnu prednost.

Takođe, na ovaj način se ne ograničavate samo na lokalno tržište. Možete ostvariti saradnju sa klijentima koji su fizički udaljeni, ali su iskazali želju da kupe Vaše proizvode i plate ih online, te da im budu dostavljeni na traženu adresu.

Kako napraviti web sajt i online prodavnicu za Vaš biznis?

Vaš partner u ovom poduhvatu je agencija za digitalne i e-commerce usluge „Laganoo“ iz Podgorice, koja pruža usluge kreiranja web sajta i integracije web prodavnice putem koje se vrši poručivanje proizvoda ili zakazivanje termina preko Vašeg sajta. Ukoliko već imate web sajt, moguće je integrisati web prodavnicu u postojeći sajt.

Shodno veličini i vrsti biznisa, te Vašim potrebama i obimu poslovanja, možete odabrati neki od 3 paketa za kreiranje web sajta. Cijene su prilagođene domaćem tržištu, a svaki od paketa uključuje kreiranje online poručivanja ili zakazivanja preko sajta. Detaljnije o karakteristikama paketa pročitajte ovdje.

Laganoo
foto: Laganoo

Na web sajtu, Vašem parčetu interneta, možete predstaviti proizvode i usluge koje nudite i ostvariti direktnu komunikaciju sa zainteresovanim korisnicima. Zavisno od djelatnosti, Vaš web sajt može uključivati i opcije:

  • Web prodavnica – Online prodaja proizvoda, gdje klijenti mogu pogledati Vaš asortiman, cijene, odabrati proizvode koje žele i kupiti ih, bez gužvi i dolaska u radnju.
  • Online zakazivanje termina – Vaši postojeći i novi klijenti mogu jednostavno pristupiti Vašem web sajtu i na osnovu prikaza slobodnih i zauzetih termina lako odabrati onaj koji im najviše odgovara.

Zato, iskoristite priliku da unaprijedite svoje poslovanje i kontaktirajte „Laganoo“:

Broj telefona: +382 69 25 26 26

Email: prodaja@laganoo.me

Web sajt: www.laganoo.me

Ili ih zapratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.